Selamlar, Kırklareli üniversitesinde bankacılık ve sigortacılık okudum. İş imkanı yok denilecek kazar az. Mezun olan arkadaşlarımdan çok büyük bir kısmı farklı alanlarda çalışıyor keza aynı şekilde ben de Benim de sayısalım pek iyi değildi, fakat dersler sayısal verilere dayanıyor ve bir süre sonra lise matematiğini özlettiriyor. Matematik dersi başlarda kolay gelebilir fakat muhasebe dersi matematik bilmeyen biri için oldukça zor. Bunların hepsini göz ardı etsek bile, iş imkanı çok kısıtlı gerçekten. İş bulamayabilirsiniz demiyorum, iş bulamazsınız diyorum. Sigortacılık alanında ilerleyeyim derseniz, acenta açmak için çok fazla şart aranıyor, açıkçası benim sağlayabileceğim şartlar değildi, açamadım. Size tavsiyem pazarlama okumanız olacaktır. Kendinizi geliştirebilir, farklı alanlara pazarlama üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Edit: Bankacılık denilince çoğu kişinin aklına sabah 9 akşam 5, öğle tatili, hafta sonları ve resmi tatiller geliyor. Fakat işin aslı böyle değil. Personeller sabah 8.5'da bankaya giriş yapıyor, çıkış ise akşam 6'yı - 7'yi buluyor. Bu süre zarfında gün sonu hesabı yapılıyor, açık varsa tutanak tutuluyor vs. vs. kesinlikle rahat iş değil. Müşterilerle gereksiz polemikler yaşanıyor, yapmacık tavırlar sergilemek ve müşteriyi bağlamanız gerekiyor. Toz pembe hayallerle girmiştim, sonuç hüsran oldu