Muvazzaflık için asem basvuruları yapılır alımlar oldugunda lojistik ilanlarıyla branşa katılırsın senin alanında da alım yapılıyor uzmanlık için değilde astsubaylık için zorla kendini yoksa uzmanlıktan yükselme şansın 13-15 seneyi bulur burada eğitim yapan abilerimden biliyorum
Askerliği yedek subay olarak yaptım. İnşallah sizede çıkar. Muvazzaf Astsubay çok iyi ancak Astsubay Kıdemli Başçavuş olursan

O da yıllarını alıyor maalesef. İlk başlarda astsubay çavuşlar sürekli denetlemelerden geçiyor. Yeni teğmenlerde aynı şekilde. Uzman olmanın şöyle bir dezavantajı var en düşük rütbeli sensin ve birşey bilmiyorsan yandın sürekli üstüne gelirler muvazzaf ta değilsin sözleşmelisin
Uzmanlığı tavsiye etmiyorum. Uzmanlarla çok iyi anlaşıyordum çok kral çocuklar vardı ama zor. Bölük astsubayımız mükemmel biriydi Kıdemli Başçavuştu , abartmıyorum Albay gibi takılıyordu
Dış kaynak muvazzaf subay yönetmeliğine bakın derim. Ben tercih ettim ancak KPSS ye göre sıralamaya giremedim. Bölük komutanımla yapmıştım full yatış yerlerine yaptığım için 72 puanla muvazzaf olamadım.
65 KPSS P-3 le düz piyade olunuyor ama onu da ben istemedim.
çok teşekkür ederim bu değerli bilgiler için