lionparsde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, 1992 doğumluyum henüz askere hala gitmedim. 31/12/2020 tarihine kadar tecilim var. Bilgisayar Programcılığı 2014 yılında mezun oldum.
MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ , UZMAN ERBAŞ TEMİNİ gibi alımların Başvuru ve Giriş koşullarına baktığımda maksimum yaş oldukça düşük. 25 yada 27 yaşını doldurmamış olmak filan diyor. Askere gitmeden uzman çavuş yasa astsubay gibi bir şeyi bu yaş da olmam mümkün müdür yada askerliğe gittiğimde orada uzman çavuş olarak kalmam ne kadar mümkün ? bilgisi olan bir hocam varsa teşekkür ederim şimdiden.
Askerliği yedek subay olarak yaptım. İnşallah sizede çıkar. Muvazzaf Astsubay çok iyi ancak Astsubay Kıdemli Başçavuş olursan O da yıllarını alıyor maalesef. İlk başlarda astsubay çavuşlar sürekli denetlemelerden geçiyor. Yeni teğmenlerde aynı şekilde. Uzman olmanın şöyle bir dezavantajı var en düşük rütbeli sensin ve birşey bilmiyorsan yandın sürekli üstüne gelirler muvazzaf ta değilsin sözleşmelisin

Uzmanlığı tavsiye etmiyorum. Uzmanlarla çok iyi anlaşıyordum çok kral çocuklar vardı ama zor. Bölük astsubayımız mükemmel biriydi Kıdemli Başçavuştu , abartmıyorum Albay gibi takılıyordu

Dış kaynak muvazzaf subay yönetmeliğine bakın derim. Ben tercih ettim ancak KPSS ye göre sıralamaya giremedim. Bölük komutanımla yapmıştım full yatış yerlerine yaptığım için 72 puanla muvazzaf olamadım.

65 KPSS P-3 le düz piyade olunuyor ama onu da ben istemedim.