Öncelikle merhaba arkadaşlar. Benim bir adet websitem ve bir adet facebook sayfam var. 20 dakikada bir gönderi paylaşıyorum. Hem facebook'da hem sitemde.
20 dakikada bir gönderi oluşturmak zor olduğu için bende diğer sitelerden alıntılıyorum. Onedio vs
Bunun tbm ye etkisi olur mu? Özgün içerik daha mı çok kazanıyor?
Tbm nasıl artırabilirim sizce? Yazının içinde her paragraf sonrası reklam eklemek mantıklı olur mu?
Her kafadan bir ses çıkıyor. Bilgisi yeterli olan bi arkadaş be aydınlatabilir mi?
Merhaba hocam;
Adsensenin kuralları, botları, politikaları var fakat bariz bir ceza sistemi yok. Bir çok örneği var tecrübe ettiklerimiz var fakat bunlar bile tutarlı değil. Bir kaç örnek ile size anlatayım.
%100 organik yaparak günlerce uğraşan arkadaşlar politika ihlali ile banlanabiliyor. %100 organik ve eski oteriter site aylarca onay alamazken, wp automatic ile kopya icerik cerekerek onay alanları çok gördüm. 20 - 30 k sosyal medya hiti ile banlanmayan hesaplarda görüyoruz. Google organik hiti ile ban yiyen arkadaşlarda görüyoruz. Yani bariz bir mantığı yok. Yada ben şunu şunu yaptım ban yemedim demek çok mantıklı gelmiyor.
Tıklama oranınız biraz düşük reklam alaka düzeyini arttırırsanız daha fazla kazanacağınızı düşünüyorum. Reklam yerleşimi hizmeti almanızı tavsiye ederim. Bu konuda başarılı çalışan arkadaşlar var.
Makalelerininizi paylaşırken biraz daha TBM olarak düşünerek paylaşmanızı en azından etiketlerde kullanmanızı tavsiye ederim. Örneğin Rüya tabirleri sayfanız olduğunu varsayarak " Rüyada araba görmek " yerine " Rüyada araba görmek ve
araba sigortası yaptırmak " gibi yapabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir.
Bol şans bol kazanç.