Bende şu anda bahsettiğiniz deponun 4 katı büyük bir depoda çalışıyorum, şimdi öncelikle XML İle yapmak istiyorsanız eğer sağlam bir altyapı lazım ki, XML pek fayda etmez hocam.
mesela biz SAP programını kulllanıyoruz, yani ürün giriş çıkışları olsun, stok kontrolleri,ondan sonra raf numaralandırma sırası ve sistemi, ve daha bir sürü uğraş gerektiren kurulum işleri
çalıştığım şirketin isim gizliliği dolayısı ile veremiyorum ama, istanbul gebze tarafında olursanız sizi misafir edelim gelin yerinde nasıl işlendiğini görün derim. yani farklı bir boyuta taşınıyor E-ticaret sonrası.
depolama olayını yapabilirsin.
kargolama olayı yine yapabilirsin.
antrepoculuk veya taşımacılık yapmayacağın için belge mevzularına takılmana gerek yok.
önemli olan kasko ve sigorta hususlarını detaylıca yapman.
kayıp kırık iade vs hepsi senden çıkar.
ben şahsen %5 ile bu riski sana açıkçası itelemek isterdim.
malı sağlam şekilde sana verdim ve sende yada kargoda kırıldı.
onu sen kırık şekilde benden satın almak zorundasın.
diğer türlü ben uğraşacaktım.
amortisman olaylarını iyi analiz edersen belli başlı grup ürünler için yapabilirsin.
tabi maliyet 50 100 bin falan değil milyonlara çıkman gerekir bu tarz bir iş modelinde
kırık veya bozuk gibi sıkıntılarçıkmaması için giyim üzerine müşterilerle çalışmayı düşünüyorum. Düşünüyordum da benim milyon verecek param yok :/ basit küçük bir depo düşündüm taşıma da yapmayacağım. Sadece kargolarını vereceğim onları anlaşması üzerinden.