ertunq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar ben anlamıyorum her platform da söyleniyor Türkiye büyüme rekorunu kırdı ithalat rekorunu kırdı diye Alman ve İngiliz televizyonlarında bile bu haberler çıkıyor ama nedense bütün para birimleri TL karşısında çok hızlı bir şekilde artıyor sebebi nedir bilen arkadaşlar parti tartışmasına girmeden bunu açıklayabilir misiniz ?

EDİT: Arkadaşlar televizyon izlemiyorum.gördüğüm ve bildiğim şeyler ise yalnızca sosyal medyadan ibaret.
Türkiye sihalar dışında ciddi bir büyüme hiçbirşeyde gösteremedi. Türkiye ihracat rekoru kırdı diye başlık atmışlar içeriğe bakıyorum 2020 yılında 160 milyon dolar ihracat yapmışız.
Düşünebiliyormusun koskoca Türkiye'nin 1 senedeki ihracatı sadece 160 milyon.Bu rakam Almanya için 1.560.816 Euro, ABD için 2.487.045 $.

Ülkeye döviz girmiyor.Döviz girmediği içinde ülkedeki dolar ve euro rezervi azalıyor azalınca da tl değer kaybediyor. ABD ve Almanya gibi ülkeler'e ciddi dövizler girdiği için onlarda böyle sıkıntılar yok.

En büyük sıkıntı ise vergi devletiyiz.Ülkemiz gelirini vergiden sağlıyor. Bir araba alırken bile 2 tane de devlet veriyoruz.

Büyük firmalarımız yok.Ülkede Sabancı, Koç ve Zorlu sözde en büyük holdingler ama 3ünü toplasan 1 arabası dahi olmayan Uber yada yarım instagram bile etmiyor ki bu holdingler milyonlarca çalışana sahip ve Yapı Kredi, Akbank gibi 500 den büyük fazla firmaya sahip.

Ülkeyi ne kurtarır dolar nasıl düşer dersen akdenizde ciddi bir rezerv bulursak piyasamız düzelir ama buda düşük bir ihtimal yedirmezler bize.