İhracatımızın %60'ını Avrupa Birliği'ne satıyoruz. İhraç ettiğimiz yüksek katma değerli ürünlerin %80'inin Avrupa Birliğine satıyoruz. Ülkemize gelen turistlerin neredeyse yarısı Avrupa'dan geliyor. Yani Avrupa Birliği bize ciddi bir ambargo koyarsa senin hayatını sürdürecek bir ekonomin olmaz. Yabancı yatırımcıların çoğu kaçar, döviz 3-5 kat fırlar, enflasyon astronomik rakamlara ulaşır, temel ihtiyaç maddeleri karaborsaya düşer.
Yunanistan'ın savaşamayacağı da iyimser bir yaklaşım. Yunanistan bize karşı zayıf görünüyor ama tarihte zayıf görünen taraflar sınırlarının zapt edilmesine izin vermezler. Toprak ya da deniz uğrunda en çok savaşılmaya değecek konudur. Bizim Yunanistan'ı yenip yenemeyeceğimiz önemli değil. Önemli olan bizim karşımızda Yunanistan değil, Yunanistan+Fransa+Mısır+İsrail+Güney Kıbrıs ittifakı var.
Avrupa birliğini küçümsemiyorum, Sadece şunu demek istiyorum.
Bir ülke
kendi kıta sahasında petrol bulduğu için Avrupa Birliği yaptırım yapamaz. Eğerki %100 Yunanistan haklı olsaydı yani ne bileyim Yunanistanın dibinde yada onların kıta sahasında petrol bulsaydık o zaman dediğinizde haklıydınız.
Türkiye şuan sadece "Kuzey Kıbrıs - Libya ve Türkiye" kıta sahasında petrol arıyor. Her şey yasalara uygun bu yüzden Avrupa Birliği yaptırım yaparsa gerçek anlamda Avrupa Birliğine olan güven sarsılır.
Avrupa birliğinin bir Kanun tasarısı ve denizlerin nasıl bölüşüleceğine dair antlaşma var ve buna göre Türkiye kanunlar çerçevesinde kendi sularında petrol arıyor.
Zaten aksi bir durum olmuş olsaydı : Yunanistan 3 kez, Fransa 2 Kez ve Mısırda 1 Kez Avrupa Birliğine itiraz etti. Sonuç olarak Avrupa Birliği hiç bir şey yapamadı çünkü Türkiye Kanunlara göre haklı.
Yine aynı şekilde Fransa, Rusya, İtalya ve Birleşik Arap Emirliklerine ait Petrol Arama gemileri Kıbrısta çekildi.
Sizce yaptırım yapmak istesenler çoktan yapmazlarmıydı ? Sizin dediğiniz şuna çıkıyor : Kanunlara göre suçlu olmayan birine hapis cezası vermek gibi. Öyle bir şey olursa o Avrupa Birliğine kim güvenir ?
Savaş kısmı zaten traji komik bir olay, Her ne olursa olsun biz Natoya üye bir ülkeyiz o yüzden savaş çıkar vs olayları sadece komik geliyor bana.