Sizin kac gunluk hesabiniz? Ben 2 gunde boyle oldu. Eski tarihli olsaydi belki daha farkli olabilir diye dusundum.
Icerikler orjinal, kendim editleyip koyuyorum. Anlamadim
Hesap açıldıktan yaklaşık 1-2 saat sonra aralıksız pinlemeye başladım.
Tabi herşeyi olduğu gibi kullanmadım. Pinterest konusunda var olan tüm bilgim sadece forumda bazen birkaç pinterest kategorisinde açılan konuların ilgimi çekip tıklamasıyla kafamda oluşan bilgiler.
Bundan 1 hafta önce bir takım işlerimi bitirdim ve boşa düştüm, sonrasında kendi kendime dur hele şu pinterest olayı nedir ona bakayım birde dedim..
Önce biraz araştırmaya koyuldum. Bu işi PA vb. eklentilerle yaptıklarını gördüm, kimi insanın proxy kullandığını gördüm.
Eklentinin kaynak kodlarını incelediğimde, curl ile işlemleri yaptığını gördüm. Sabit bir CSRF token var. Standart header başlıkları ile, eklentide belirtilen pinterest session kodunu veritabanına kaydedip oradan çağırıp pinterest sessionu ile login olduğunu gördüm.
Sonrasında kendimin daha iyi bir eklenti çıkaracağını düşünüp kendim için bu işe özel baştan bir eklenti kodlamayı düşündüm. Kodlama kısmında bu süreçte sıkıntı çekmeyecek olsamda, pinterestin dinamiklerini bilmediğim için bundan vazgeçip var olan eklentiyi düzenleme konusunda karar aldım.
O andan sonra kafamda proxy kullanma fikri tamamen gitti. Session koduyla işlemler yapıyoruz. Aynı sessionun sürekli farklı ip adreslerinde işlem yapıyor oluşu bence asıl banlatacak işlemlerden birisi

Bu çok kolay açığa çıkacak bir işlem.
PA Eklentisinde user agent başlıkları vs. hep belli başlı user agent değerleri kullanılmış. Onun dışında __utm vb. çerezlerde hep sabit olarak ayarlanmış. Pinterestin bu eklentiyi kullananları tespit etmesi çok kolay, tabi bu eklentiyi kullanıyor diyede kullanan herkesi banlamayı göze alamaz diye düşündüm. Genede bir çok değeri değiştirdim. Bir çok kısmını düzenledim eklentinin.
Sonrasında düşündüğüm şeyse, eklentiyi nerede kullanacağımdı. Bir pinterest hesabı açacaktım. Pinterest hesabını açtığım ip adresi, user agenti, kullandığı çerezler aynı olmalı diye düşündüm. Curl ile hesap oluşturacaktım, ama profil resmi, boards'ları vs. curl ile açabilir miydim emin değildim. Riske atmadım, elimde hali hazırda bulunan dedicated'de uzun süredir giriş dahi yapmadığım bir windows server aklıma geldi. Bu windows serverdan giriş yaptım, user-agent'ini vs. ayarladım. Hesabı oluşturdum, pinterest_sess vs. oluşan tüm çerezleri eklentidekilerle değiştirdim, bazı ek çerezleride ekleme olarak ekledim. Profil resmi, işletme hesabı, boards eklemelerini vs. yaptım.. Sonuç olarak sessionla işlem yapıyorduk, çıkış vs. yaparsak sessionu öldürürüz
Tarayıcıyı kapatıp çıktım, sonrasında bu windows serveri formatladım ve ubuntu kurdum, sonrasında lemp stack kurup siteyi kurdum. Daha önceleri kendim için kodladığım içerik çekme eklentim vardı, resim dolu olan birkaç siteden bir kaç saat içinde içeriklerini çektim, ortalama 500e yakın içerik topladım ve sitede bazı ayarlamalar yaptım.
Tabi resimleri olduğu gibi bırakmadım, madem olayımız resim, bazı işlemler yapmak lazım. Tüm resimlerin adlarını değiştirdim, tüm resimlere kendi belirlediğim bir logoyu watermark olarak ekledim. Renk dengeleriyle biraz oynadım, küçültme ve exif vb. veri çıkartma işlemleri gibi toplu olarak bazı özgünleştirme işlemleri yaptım.
Sonrasında düzenlediğim pa eklentisini kurarak içerikleri pinletmeye başladım ve bıraktım.
Ben bu işle pek uğraşmayı düşünmüyorum, belki üstteki yazdıklarım bazı uğraşan arkadaşların işine yarar, google bazlı hit çekmeye, sıralama kasmaya devam benim açımdan