sezgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu hesabı burdan destek alarak yaptıktan sonra nawıl ticaretini sürdürüp ayakta kalmayı hedefliyorsunuz?
Benim müşteri portföy ve kitlem size hitap etmiyor hocam o yüzden sıkıntı yok. R10 üzerinde bir satışımız olmayacak. Yazılım desteği sağladığımız müşterilere özel bir hizmet olacak.
Ayrıca siz zannediyor musunuz ki R10 üzerinde bu bilgileri bilmeyen birisi olsun...

Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 adet reseller 1 adet vps var bende. Aynı senin gibi müşterilerime alanadı hosting hizmeti veriyorum. Limitsiz ssd hosting 30tl den başlattım. Bu sene 50 tl yaptım fiyatları. Hesaplamalarıma göre giderin 2 katını getiriyor
Benimde hesabım yukarıda, kdv + vergiler ile maalesef iş kurtarmıyor gibi ve atladığım bir şeyler olabilir. BU konuda belki hosting firmaları özel teklifini bana iletebilir.

Bogahost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucu abartı fiyat üstelik hdd denmiş sitemizde bu fiyat neredeyse yarı yarıya, kendi yazılım müşterileriniz olduğu içinde cpanel yerine plesk, litespeed yerinede ngnix sunabilirsiniz.

Örneğin biz sunucu alan müşterilerimize pleskide ücretsiz veriyoruz. 150 TL ye tüm optimizasyonlar yapılıp teslim ediliyor. İlk yatırım maliyeti 450 civarında iken sonradan bu sistem ile neredeyse gideriniz 180 tl felan oluyor
Unutmayın ki siz hosting firması değilsiniz. İlla cpanel satılır diye düşünmeyin sonuçta yan hizmet bu.

Kafanızda maliyet çıkması için Bogahost.com ziyaret edebilirsiniz.
cPanel özellikle kullanmak istiyorum çünkü hosting ve alan adı için arayan veya gelen çok fazla kişi var maalesef hepsi cPanel soruyor.

ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
esas parayı web tasarım ve seo hizmetinden kazandığınıza göre hosting satışını yemeğin sosu gibi düşünebilirsiniz
Evet ama geliştirdiğimiz özel yazılımlar için her seferinde her müşteriye hosting almak zorunda kalıyoruz en azından bunu kendimiz sağlayabilirsek ciddi bir kar artışı olacak.

Alıntı
Hosting firmalarının maliyet olarak sizin hesapladığınızdan çok daha fazla giderleri var emin olabilirsiniz.
Hesabınıza göre tek fark sizin 40 usd olarak hesapladığınız sunucu maliyetini, kendi sunucularında hizmet vermeleri. O 40 Dolar da elektrik maliyetine gidiyor zaten.
Buradaki mantık güçlü bir sunucu ile 1000 lerce hosting hizmeti sağlıyor olmaları.
Datacenter kurmuyoruz ki extra maliyeti olsun. Hizmet ve yapılacaklar belli. Aktif iş yapan bir ofisim zaten mevcut. o kısımda da sıkıntı yok.
Güvenlik ve sunucu optimzasyonlarını kendimiz yapıyoruz o konuda da sıkıntı yok.
Varmı ekstra bir gider belirtirseniz çok memnunolurum?