VisualStudio58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

2020 başından itibaren Web Tasarım & Yazılım ve SEO hizmeti verdiğimiz kişi sayısı ortalama 80-100 kişiyi buldu.

Hizmet verdiğim tüm müşterilerin hosting ve domaini bir firmadan alıp daha sonra şifreleri gönderiyorum fakat artık Hosting & Reseller & Domain satışını da kendim yapmak istiyorum.

Ufak bir hesap yaptım bir kaç gündür fiyat araştırması yapıyorum fakat işin içinden çıkamadım.

Aşağıya lisans ücretlerini yazıyorum, diğer hosting & domain firmaları bu durumda nasıl 50 TL'ye 30 TL ye nasıl hosting verebiliyorlar ?
Lİnux VPS SERVER (16Ram -300GB HDD ) => 40 Dolar
cPanel/WHM Lisansı (100 Kullanıcı için) => 34 Dolar
Litespeed Lisansı (Web Host Essential ) => 35 Dolar
Softclous => 1 Dolar
WHMCS / WIESCP => 15 Dolar
CloudLinux  => 14 Dolar

TOPLAM AYLIK MALİYET: 1.000 TL
Toplam Yıllık Maliyet (Ortalama) : 12.000 TL
Hosting paketlerinin en ucuzunu 150 - 200 TL yapsam gene kar edemiyorum (kdv+vergiler), malum 500 liraya da hosting satışı yapacak halimiz yok velhasıl kelam siz ne diyorsunuz bu konu hakkında , daha düşük maliyetlerle ama kaliteden taviz vermeden bu işi nasıl gerçekleştirebilirim acaba ?

Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Merhaba VisualStudio58,

Başlangıç için Plesk trial içeren düşük ücretli bir VPS kiralamanızı öneririz. Bu sayede müşterileriniz size ait vps sanal sunucuda plesk ile barınabilirler. Panel lisansınada ücret ödemezsiniz. İleride bütçeniz elverir ise de DirectAdmin adlı bir panel lisansı alıp devam edebilirsiniz.

İyi çalışmalar.