"Universal dialectic" diye aratırsan bir şeyler bulursun. Ben üniversityi bitireli 20 sene oldu ama herşeyi de unutmadık. Senin kendine karşıt görüş yani antitez istemediğin bir konuda tartışıyoruz. Bunun diyalektik ile alakası olmadığını söyleüyorsan 4 sene boyunca benim mesajımı okuduğun gibi atlayarak okumuşsun herhalde. Konunun özü basit. Sen istediğin kadar konu aç. Forumun eski üyeleri senin taleplerine göre değil kendi deneyimlerine göre davranılar. Bir hakarete ya da aşağılanmaya uğrarsan şikayet kategorisi orada. Beni aşağılıyorlar ya da bana hakaret ediyorlar diye konu açabilirsin. Aşağılama ya da hakaret varsa eski yeni farketmez üye ceza alır. Ama yeni üyeye yeni üye demek bir aşağılama ya da hakaret değildir. Bu sizi rahatsız ediyorsa bu şekilde hitap edenlerle ticaret yapmazsınız sorun çözülür.
Yeni üyelerin dini imanı para dediğiniz an bende her şey koptu yani yazdıklarınızın bendeki karşılığının sizdeki gibi değerli olduğunu pek söyleyemem. Bunu belirtip her yazdığınızı ticarete bağlamanız da olayın ayrı bir trajedik boyutu. Benim ticaret yaptığım dostlarım burada çok iyi bilirler ki asıl amaç her zaman dost kazanmak olmuştur ve bu devamında da böyle gider. İnsanların bilgi birikimimi sorgulayıp, yorum yapmak da bahsettiğiniz forum kültürüne ait sanırım hani size ait olup naralar atıp da onlarca siyasi tartışmaya girip sonra bahsedilen türden ve sadece size ait olan. Googleda bir sonuca ulaşamayınca İngilizce çare bulmaya çalışmışsınız sanırım yine benim dediğim doğrudurcu tavrınızı devam ettiriyorsunuz. Anlatım bozukluğu diye bir kavram var. Teorilerin dilden dile farkı da söz konusu olabilir. Özleri değişmez ancak kavramlarda değişimler olabilir. Diyalektik evrensel bir gerçekliktir. Evrensel olan şeye tekrar evrensel demek de anlatım bozukluğu oluşturur. Şöyle bir araştır bak görürsün demeniz komik olmuş. Konuyu amacından saptırdınız. Daha fazla uzatmazsanız sevinirim zira son cevaplananlarda kısır tartışmalar görmekten hoşlanmadığım için başka insanlarla çok kolay şekilde empati de yapabiliyorum. Kimsenin ana sayfası kirlenmesin. Ban sebebinizi veya isteğinizi kendi açtığınız konularda giderebilirsiniz.