Ben 2 yıllık Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum dgs ye girip 24.5 mat net yaptım sadece ve sadece özel okullara puanım yetti. Okul ortalamam 3.76 dgs ye gelen puanı 76. Siz düşünün yani. Devlet okulları geçen sene dgs ile en düşüğü 290 yazıyordu ama puanları artmışta olabilir ben geçen sene puanlara baktım okulların hiçbiri açıklamamış ondan önceki sene puanlarına göre tercih yaptım. 261 puan alabildim ve sonuç Beykent Üniversitesi Yazılım Mühendisliği. Ama Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorsanız kesinlikle Sakarya Üniversitesine gidin derim.
Beykent Üniversitesine gittim arkadaşlar 10bin ödüyosa biz 12 bin şeklinde bi tık fazladan ödüyoruz 42 akts verdikleri için ben sandım ki herkesle aynı ücreti veriyorum. Dersler olarak ilk dönem ders seçiminde bayağı zorlandım dersler çakışıyodu öğrenci işleri almayın o zaman diyodu. 2. Sınıftan başlattılar ama alttan 1. Sınıf 1. Dönemden 4 ders almam gerekti 1. Sınıf 2. Dönemden 3 ders aldım. Yani şöyle 2. Sınıf derslerini alıyosun alttan bunlarıda alman lazım normal kişiler 6 ders seçerken biz en az 8 ders alıyoduk. Bu kadar dersin quizi vizesi finali katlanabilirim derseniz gelin ben kendim normalde katlanamazdım ama o kadar da zor olmadığını gördüm.
Başka takıldığınız yer olursa söyleyin cevaplamaya çalışırım.
Şuan bana 1 sene daha zaman verselerdi sınavda yine başarılı olamayacaktım. O yüzden iyikide 2 yıllıktan 4 yıllığa tamamlamışım ki arada sadece 1 sene kaybım oldu 2. Sınıftan başlattıkları için.
2 yıllıktan mezun olduğunuzda 120 akts lik ders tamamlamış oluyosunuz bunu 4 yıllıkta 80 aktslik kısmı onaylandı. Çoğu bilgisayar dersimi temel derslere muaf saydılar çok saçma. Kablosuz teknolojiler dersi var diyelim o dersi İş sağlığı ve güvenliğine muaf etmişler.