Herkese hayırlı geceler değerli forum dostları. Öncelikle insanlara bu tarz cümlelerle hitap edenlerden dolayı duyduğum rahatsızlığı ifade etmek adına yazmak istedim. Zira bunu dile getirmek isterken aynı cümlelere ben de maruz kaldım. Burada herkesin bilgisi ve dürüstlüğü kadar değer gördüğünü veya görmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Birini üyelik tarihiyle yargılamak veya nitelendirmek kompleks belirtir. İki aylık üyeliğiyle senelerin üyelerini ticaret puanıyla katlayan çok değerli arkadaşlarımız var. Devreciliği lisede bırakanlardan olduğum için belki de bu yorumu yapma gereği duydum. Bu konunun altına 6 aylık bir üye olarak mı bunları yazdın? yazmayı düşünenler varsa zahmet etmesin çünkü bunlar olmasın diye bu konuyu açmak istedim. Genelleme yapmak ve bu tarz cümlelerle insanları kırmak bilgi alışverişinin yapıldığı bir foruma bence yakışmaz. Bence zamana takılmaksızın değer üretmeye çalışmak hepimize fayda sağlar. Yorum yapmak ve aktif gibi görünmek için bunları yazanlara diyeceğim tek şey zamana takılmayın ve zaman sizi harcamadan siz zamanı harcayın, değer üretin
Saygılar ve sevgiler
Sizin bu forumu duymanız, sizin bu foruma gelip kayıt olmanız sizin bu forumdaki ticaretin cazibesine kapılmanızın nedeni eski üyeler.
Siz yokken burada var olan üyeler bu forumda bir bilgi paylaşımı ve ticaret ortamı yarattı.
Siz de bu ortamı görüp nemalanmak için geldiniz.
O yüzden asıl siz yeni üyelerin komplekslerinizi bırakmanız lazım.
Yeni üyeler aşağılanıyor diyorsunuz.
Bırak yeni üyeleri bu forumda eski üyeler bir birine girer bir birlerini aşağılar zaman zaman hakarete varır bir kaç gün ban alırlar.
Ticari, politik, fikir olarak ayrılık oldu mu sert tartışmalar da yaşanır.
Ama yeni üyelerde bir alınganlık problemi var, yeni olduklarını onlara hiç hissettirmememizi istiyorlar.
Bir iş yerine yeni giren adam yeni adamdır ve kendini ancak zamanla kanıtlar.
Ne kadar bilgili olduğu alnında yazmaz yeni çalışanın, zamanla ortaya çıkan durumlarda bilgisini karakterini ortaya koyar ve saygınlığını zamanla kazanır.
Siz de zaman içinde bilginizi, karakterinizi, ticari ahlakınızı ortaya koyarsınız ve bir kaç yıl sonra siz de yeni üyelerden şikayet etmeye başlarsınız.
Çocukça bir düşünce bu: bir kaç aylık üyeler varmış eski üyelerden daha fazla ticaret puanları varmış.
Yeni üyelere bakıyorum 100 itrader var. 20-30 liralık işler.
Toplasan 3 bin liralık işlem hacmi var. Eski üyeleri böyle sadece itrader sayısının çokluğuyla tavlayamazsınız.
Eski üyeler itraderın sayısından çok kalitesine önem verirler.
O çok ticaret puanı olan yeni üye biz eski üyelerin yarattığı ranttan faydalanıp ticaret yapmak için gelmiş buraya.
Yeni üyelerin dini imanı para ve ticaret. Bunu kınamıyorum, ama siz hiç ticaret hayatından haberdar değilsiniz herhalde.
Bir işe yeni girdiğinizde mal sağlayıcılarınız size peşin para ile mal verirler, sonra iş hacminizi, ödeme disiplininizi ve güvenirliğinizi gördükten sonra size ödeme konusunda kredi açabilirler ya da esneklik gösterebilirler.
Yeni üyelerde gördüğüm sadece ticaretiniz baltalanınca devrecilik muhabbeti yapıyorsunuz.
Beğenmediğiniz eski üyeler ile ticaret yapmak zorunda değilsiniz.
Ama 3-5 aylık üyenin 100 itraderı olsa da önce iş sonra para şeklinde çalışırım.
İsterse benimle çalışır istemezse çalışmaz, ama bana yeni üyelere de eski üyelerle aynı tavrı göstereceğimi söyleyemezsiniz.
Ne istiyorsunuz merak ediyorum? Bu foruma kaydolup anında senelerin üyesiymişsiniz gibi muamele görmek mi istiyorsunuz?
Siz yeni üyesiniz diye üyelik yaşının hiç bir değeri olmasın mı istiyorsunuz.
O beklediğiniz muameleyi eski üyelerin çoğu yapmazlar.
Eski üyeler deneyimlidir, hangi yeni üyeye nasıl davranacığını bilirler çünkü sizin gibi binlerce yeni üye geldi geçti.
Bir çok eski üye senin referanslarına bakar, google pagerank gibi.
Seni tanımıyorum ama senin referanslarının arasında tanıdığım adamlar itradera güzel şeyler yazdılarsa seninle iş yapmaya niyetlenirim.
Yoksa tanımadığım 100 yeni üyeden 100 itrader alsan bu benim için bir şey ifade etmez.
Sürekli bir devrecilikten şikayet konuları var.
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?
Siz kendi aranızda yeni üyeler bir birlerinize güvenin.
Biz eski üyelerin içinde belirli zamandır forumda olmayan adamlara şüphe ile yaklaşmak her zaman olacaktır.
Eski ve saygın üyelerden yeterince itrader aldığınızda böyle dertleriniz olmayacak.
Ben forumda 10 senedir mesajlarını gördüğüm, soruma yanıt veren sorusuna yanıt verdiğim, alışveriş yaptığım adamlara yaptığım muameleyi sizin gibi yeni üyelere yapmam.
Aradan vakit geçer, sizin de nickinizi, işlerinizi, referanslarınızı görürüm sonra sizin de forumun yolcularından değil hancılarından olduğunuza kanaat getiririm.
Her sosyal ortamın bir kültürü ve geleneği vardır.
5-10 senedir hesabını banlatmamış forumda aktif olarak yer almış 30 ticaret yapmış adam, foruma sadece ticaret için gelmiş 300 ticaret yapmış adamdan benim için daha güvenilirdir.