enderun69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizzat didisininin didisi değil arkadaşımın akrabalari.
Ben hastalık yok demiyorum algı çok. Bak dsö ölüm oranını %3.4 ten 0.6 ya çekti neden. Ne değişti. Mutasyon mu. Bir mikrop yada virus ne kadar sürede mutasyon geçirir. İlk başta çinde ortaya çıkarken yolda pat diye düşüp ölenler vardı diğer ülkelerde oldu mu. Yada sedyede çırpınan. Hiç şahit oldun mu teknisyen.
Domuz gribinde felaket diyenler nerede.
Her yıl normal gripten kaç kişi ölüyor. Rota zika ebola Vs darısı.
İnsanları en iyi yönlendirme yöntemi csnlaridir.
O kadar milleti düşünüyorlar diyelim tv lerde binlerce reklam da kanserojen madde reklamı yapılıyor yasaklansın.
Bunlar da 5 10 yıl sonra Corona bitince torona ortaya çıkaracak.
Ben komplo teorisi demiyorum ama müthiş bir korku veriliyor.
Bu hastalık geçince ne hastalıklar çıkacak. Çünkü
1.insanların bağışıklığı zayıflıyor
2.psikolojileri dwrmw duman olmuş durumda

Peki teknisyen bir soru bunun aşısı bulunacak mi?
Hocam bilimsel yayın oku.
Sen komplo saçmalıklarından fazla bir şey okumuyorsun ve bilmiyorsun.
Verdiğin virüs örneklerinin hiç biri corona kadar tehlikeli değil.
Sadece ebola ölümcül o da çok yakın vücut sıvıları ile temas ile bulaşıyor.
Rota virüsünün aşısı var, zika ise sadece orta amerika'da hamileler için tehlikeli.
Sen tüm bu virüsleri global pandemi yaratan gripten kat kat daha bulaşıcı havada bir süre asılı kalabilen bir virüs ile kıyaslıyorsun.

Normal gripten her sene kaç kişi ölüyor diyorsun.
Bu nasıl bir saçmalık.
Normal grip yüzünden hastanelerin yoğun bakım servislerinin dolduğunu duydun mu hiç?

Maalesef bu ülkede istatistik öğretmeden, grafik okumayı öğretmeden insanlara diploma veriyorlar.
Senin okuyamadığın istatistiği sana izah edeyim.
Corona çok ölümcül bir virüs olduğu için tehlikeli değil, çok bulaşıcı bir virüs olduğu için tehlikeli.
Çünkü bu hastalığa yakalananlardan %10'unun hastaneye yatırılması gerekiyor.
Bu hastaların da yarısının solunum desteğine ihtiyacı oluyor.
Solunum desteği için yeteri kadar yatak, makine, doktor, hemşire ve sağlık teknikeri lazım.
Türkiye'de 25 bin yoğun bakım yatağı var. Yoğun bakıma giren hasta 3 hafta tedavi görebiliyor.
Yani senin 1 ayda yoğun bakıma sokabileceğin hasta sayısı 25 bin kişi.
Eğer 1 ayda 500 bin kişi enfekte olursa 50 bin hasta hastaneye yatar 25 bin hasta yoğun bakıma girer.
Eğer 1 ayda 1 milyon kişi enfekte olursa 50 bin kişinin yoğun bakım ihtiyacı olur, ve yer olmadığı için 25 bin hasta ölüme terkedilir.
Eğer 1 ayda 5 milyon kişi enfekte olursa 475 bin hasta ölüme terkedilir.
Yani senin uyduruk ölüm oranın sağlık sisteminin çökmediği hallerde geçerli.
Bu virüsün tehlikesi çok hızlı bulaşarak sistemi çökertme tehlikesi olması.

Sağlık sistemi çökerse ölüm oranı aklının hayalinin alamayacağı düzeylere çıkar.