Dünyadaki hemen her forumda olan bir şey bu r10a özel bir durum yok. Hatta bazı forumlar uzun süreli üyelerine vip gibi özel statüler sağlar. Esasen ticaret yaparken puana bakarım, yeni üye eski üye diye çok bakmam ama yeni üyelerin büyük kısmı genç arkadaşlar. Yaş itibari ile birçok eski üye (istisnalar kaideyi bozmaz) belirli bir forum kültüründen gelmiştir çünkü 2012-2013 yılları forumların oldukça parladığı bir dönemdi.
Alınganlık ettiğiniz konuda eski dönemi özleyenlerdenim.
Off-Topic, Maxi Geyik bu kadar boş ve gereksiz konularla dolu değildi,
Kimse bu forumu imleme sitesi olarak kullanmıyordu.
Wrbmaster, Yardımlaşma, Premium üyeliklerin forumları oldukça aktifti.
Şikayetim var kategorisi bu kadar aktif değildi.
Ticaret çok daha verimli idi. O dönem hiçbir forumda dip fiyat uygulaması yoktu mesela. Çünkü gerek yoktu. r10 piyasası premium bir piyasa idi.
Onlarca şey yazarım buraya.
Tepki gösterilenlerin çoğunun üstte belirttiğim forum kültüründen ziyade yaşadığı dönemin sosyal medya kültürü ile burada belirli davranışları sergiliyor olması sebebi ile bazı olumsuz durumlar yaşadığını düşünüyorum.
Hocam yazdıklarınızın önünde net olarak ifade etmek isterim, saygıyla eğiliyorum. Eski bir üyesiniz. Bahsettiğiniz kültürü de sizin ilk üyelik zamanlarınızda oluşturan yine daha eski üyeler vardı. İlk mesajımda belirttiğim gibi asıl değer bilgiye verilmeli ki buradan verimli işlerle, başarıyla çıkan arkadaşlarımızla bizler de gururlanalım, onlardan hizmet alalım. Yeni gelen bir üyeye direkt bilgisiz muamelesi yapmak onu çetrefilli yollara sürüklüyor. Ben hiç üye olur olmaz xxx.xxx değerlik hizmet konusu açan bir üyeye aşağılamadan yol gösteren eski bir üyeye rastlamadım kısa vadede. Elbette herkesin zamanı kıymetli belki de buna vakit yok ancak kültürün muhafazası da bu şekilde olur zannımca. Sıkıntılı amaçlarla üye olma şansı edinen bilgi düşmanlarıyla değer üretmeye çalışan yeni üye arkadaşlarımız aynı kefeye koyulmamalı. Genç olmak bilgisizlik anlamına gelmemeli bu forumda. Ben gururlanarak girdiğim günden bugüne birbirinin kuyusunu kazan üyeler varmış burada ya demek dışında şaşırtıcı bir tepki görmedim kendimde. Bu kültürünün oluşması adına aşağılayıcı ifadelere en azından yer vermeyelim. Değerli yorum için sağ olun, iyi geceler...