Yok hocam Corona ile ilgili bilgilerin çoğu algı.
Benim arkadaşımın köyünden 2 kişi öldü. Birisi 80 yaşında yaşlılık diğeri 49 yaşında kalp. İkisinde korona yazıldı.
Arkadaşımın oğlu korona oldu. Evde kimsede var mı dedim yok dedim. Arkadaşımın eşi oldu ne çocuklarından ne kendinde bişey yok.
Çok ilginç şeyler var. Bazıları hiç farkında değil. Birde tedbiri alın ama cok korkmayın. Korku bağışıklığı düşürür.
Tam tersine vakalar her zaman eksik yazılıyor. Testi pozitif çıkmayan kimseye corona yazamazlar. Ve bizim kullandığımız testlerin dandik olduğu doğruluk oranlarının %40 olduğu ortaya çıktı. Yani hasta 100 kişiden sadece 40 tanesini yakalıyor bizim test. O yüzden arkadaşınızın kendisne ve çocuklara falan bulaştırmıştır ama testte çıkmamıştır ve hafif atlatmışlardır. Siz de buna güvenip yaklaşmayın o aileye ve arkadaşınıza.
Her türlü ölümü coronada yazıyorlar diye saçma sapan bir şehir efsanesi dolanıyor. Tam tersine tüm belirtiler olmasına ve akciğer yetmezliğinden ölmesine rağmen 2 kere testi pozitif çıkmayanı corona olarak sisteme kaydedemiyorlar. O yüzden gerçek vaka sayısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de resmi rakamlardan daha yüksek.