AHMee58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana bir çok cevap gelmiş, fakat hepsini tek tek okumaya vaktim yok, malesef..

Bugün beğenmedıgınız hükümet döneminde istanbul da köprüden geçin.. bir tane ucuz araba yok.. bu ülke nasıl zengin oldu böyle bana biri bunu açıklayabilirmi ?

Trafiğe çıkın en kötü araba 100 bin liralık araba nasıl oldu bu işler ?

Hükümetimizin arkasındayız,
Sayın cumhurbaşkanımızın arkasındayız,
Devletimizin arkasındayız..
Bunun sebebi en kötü arabanın fiyatının 100 bin lira olması olabilir mi? 2005 model 200.000 KM'den fazla yol yapmış Ford Focus 85.000'e satılıyordu. Şimdi 100 olmuştur, 2 hafta önce görmüştüm ilanı.

Ben bu arkadaşın olayını çözdüm sanırım. En kötü arabanın fiyatı fırlayıp 100.000 TL olunca otomatik olarak herkes en az 100.000 TL'lik arabaya binmiş oluyor. Bu sayede de ülkemiz zenginleşiyor. Misâl ekmeğin fiyatını da 100 TL yaparsak, herkes en az 100 TL'lik ekmek yiyeceği için "Parası olmasa bu kadar pahalı ekmeği nasıl yerdi? Demek ki parası var." düz mantığı ile daha da zenginleşmiş olmaz mıyız? Muhteşem bir fikir. Bu nasıl oldu da diğer ülkelerin aklına gelmedi! Almanya boşuna mı bizi kıskanıyor sandınız? Gariplerim ortalama 10.000€'luk arabalara biniyorlar. Belki de daha az. Neden peki? Çünkü o kadarını alabiliyorlar. Sen git o kadar çalış, üret ama alt tarafı birkaç asgari ücretlik arabalara bin. Bu adamlar bizi kıskanmasın da ne yapsın?

Ekonomi Nobelini nereden alıyorduk?