Almanya'da okumanı tavsiye ederim üniversiteyi. Fakat bildiğin tüm eğitimleri unut çok ciddi bir zorluğu ve sıkılığı var. Fakat buradan mezun olursan çok mutlu olursun. Türkiye'yi tatil ülken yapmak en mantıklısı olur cebindeki parayla. Eğitimi bir araştır burada kesinlikle. Burada diyorum çünkü erasmus yapıyorum şu an. Şimdiye kadar ne market ne et alışverişini düşündüm para anlamında. 3 euroya istediğim eti yarımşar kilodan yiyebiliyorum. Envai çeşit peynir deneyebiliyorum vs. Yani 18 yaşındaki bir Türk gencinin avrupalı bebesinden hiçbir eksik yanı kalmamalı. Ne eğitim, ne ekonomi ne yiyecek ne içecek ne ortam olarak. Almanya'yı özellikle düşün derim fakat dediğim gibi üniversitelerindeki eğitim çok sıkı ve zor. Tabii çalışan adama değil. Almanya aşığı ol demiyorum ama artık herkes malesef kendi hayatını kurtarmaya bakmalı. Tabii ki insanları soğuk vs. ama yaşayacağın şehre bağlı. Berlin'de yaşarsan yeme de yanında yat. Kendini sokaklarında yürürken bile bu kadar özgür hissetmemişsindir hayatında. Ve keyif alacaksın. Şu an seni kendi 18 yaşımdaki halim olarak gördüğüm için yazmak istedim.