EvilBozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumdaki üniversite öğrencilerine sorum var. Tercih dönemi geldi. Ben ve bir çok arkadaşım tercih yapacağız. Bu soruyu sorduğumda insanlara genelde "hangi bölümü okuyacaksın hocasına göre değişir" diyorlar haklılar da. Ama benim burada merak ettiğim üniversite ortamı, ulaşım, üniversitenin sunduğu imkanlar, yurt imkanları, ev imkanları gibi bölüm ve hocaların dışında kalan her türlü diğer faktörler. Cevaplamak isteyenler olursa forumda tercih yapacaklara, bana ve arkadaşlarıma faydalı olur diye düşünüyorum.
En çok yapılan yanlışlardan biri başkarlarının fikir ve önerilerini dikkate alıp, kendi değerlerini ön plana almamak.

Nasıl ?

Önce kendinize;
- Ben ne istiyorum?
- Burada (üniversite/kampüs) bunlar (fakülte/y.o/bölüm) anlatılırken memnun mutlu olacak mıyım? sorularını sorun,

Sonra:
-2/4 yıl sonra mezun olduğumda nerede olmak istiyorum? (hedef) Ne yapmak istiyorum sorusunu sorun.

SWOT ANALİZİ*

Bunların cevabına göre; Sizin görüş ve ideolojinize hitap edecek üniversiteleri araştırın. Nasıl yani hepsi aynı değil mi? yok değil rektörün görüş ve ideolojisi siyasi yönelimi neyse genellikle senato ve öğrenci konseyinin de o olur. Örn: Akp meyilli yönetimin Akp meyilli öğrenci konseyi, Mhp meyilli yönetimin mhp meyilli öğrenci konseyi olur. konuya siyaset katmak değil amacım, bunun yanında araştırdığınız üniversitenin mutlaka Sağlık, Kültür Spor Daire başkanlığının güncellemelerini , duyurularını inceleyin varsa sosyal medya hesaplarını kontrol edin, o üniversitede nasıl bir eğlence anlayışı, nasıl bir arkadaşlık ortamı, nasıl bir etkinlik çeşitliliği olduğunu görüp bu ne be veya ooo çok süper şeyler oluyor burda deyip okulu sevip sevemeyeceğinizi de az buçuk gözlemlersiniz.Üniversitedeki öğrenci kulüpleri / toplulukları buraya bağlıdır.

Üsküdar Üniversitesi - Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü 3. sınıfa geçtim. Okul tercihim tamamen lokasyon ile alakalı 20dk yürüme mesafesi olduğu için. Etkinlikler ve arkadaş ortamı desen beklentilerimi karşıladığını söyleyemem.

Şehrinde mi okumak istiyorsun? Yoksa özgürlüğünü eline almaya mücadele vermeye, hayallerinin peşinde koşmaya mı gitmek istiyorsun? En başta dediğim gibi önceliğin ne istediğin, seni ne mutlu edeceği ve diplomayı aldığında sana ne getirisi olacağı beklentilerini belirlemen de, tercih ve üniversiteye yerleşmek gerçekten bu devirde kolay her köşe başında bir üniversite var zaten.

Bir de bunları yapacak maddi manevi gücüm var mı? yoksa destek manevi destek alabileceğim aile, akraba ve diğer çevrem var mı bunu düşünün.

Şimdiden hayallerinize ulaşmanız dileklerimle,
Sormak istediğiniz spesifik sorularınız olursa memnuniyetle cevaplamak isterim .

Not: 81 ilde 100'e yakın kampüs ziyaretim oldu sormak istediğiniz üniversite olursa da fikir görüş ve önerimi paylaşabilirim.
Edit: ipuçları, açıklamalar eklendi.