2 Yıllık mezunum 4 yıllığa tamamlamam için zamanında kasıtlı olarak adım atmadım. 2 yıl boyunca sayısal üzerine bir şey görmüyorsun. 2 sene boyunca bol bol her hafta hocalar proje verecek ve o projelere uygun tasarımlar çıkarıp hocalara gösteriyorsun sınav yerine geçiyor bu çalışmalarda özetle durum bu. Belki okuldan okula göre değişir ama benim okulumda biz her hafta projeler gerçekleştiriyorduk. Tasarım alanına ilgin varsa ve kedine güveniyorsan oku ancak kendini çok ama çok geliştirmen sürekli bir şeyler öğrenmen gerekiyor. Yoksa damdan düşme iş bulamazsın çalışmaların güzel olmalı boş boş yatmamalısın okul zamanlarında gidip grafik alanında stajyer olarak az paralara çalışıp mesleği yerinde öğrenmelisin 2 yıllık okul hayatım boyunca 3 farklı şirkette çalıştım grafiğin yanında bir çok meslekte kendimi geliştirdim en sonundada son 2 yıldır kendi işimi yapıyorum ama sürekli bir öğrenme sürekli bir araştırma gerekli bu alan. Kendini geliştirdiğin sürece iş bulursun çalışırsın geleceğin mesleği arasında' dır grafik tasarım 2 yıllık ta 4 yıllıkta okusan kendini geliştirmediysen sadece okuduysan yan gelip yattıysan bir şey bekleme. Ama kendini geliştirirsen tasarımlarınla bildiklerinle ön plana çıkabilirsen her zaman avantaj. KISACA okumanı tavsiye ederim ancak şu şartlarda ( sadece kendi mesleğin değil bunun etrafında dolaşan mesleklerde okul hayatın boyunca kendini geliştir, çok araştır çok çalış ve hayatında geleceğini kazanmak adına fedakarlık yapmaya hazır ol başta uykusuzluk )

EDİT : Üstat 37 yaşındaymışssın ben benim jenerasyonumsun diye bildiklerimi bu dilde yazdım. Şöyle düzelteyim bölüm güzeldir tasarım yapmak ise çok güzel ve zevkli bir iştir ancak çok çalışmak gerekir. Saygılar