Herkese merhaba

Yaklaşık 5 yıldır içerik editörlüğü yapmaktayım. Bu dönemde, pek çok konuda ve pek çok tarzda içerik üretme şansı yakaladım. Örneğin; E-ticaret, SEO, sosyal içerik, haber, sektör bazlı makaleler, local SEO makaleleri gibi gibi. Bu nedenle de kişisel ve bazen de ekip olarak, profesyonel bir şekilde makale hizmeti vermekteyim. Neler yaptığımı da kısaca anlatayım:

İlk etapta, makale yazdırmak isteyen kişilerin kriterlerinden biri olan özgün içerik, bir içerik editörü için zaten olması gereken bir kuraldır. Bu nedenle, profesyonel olarak hizmet verdiğim bu alanda, ''kopya içerik'' asla söz konusu olamaz. Yazılarımda en birincil hedefim şudur; en sıkıcı konuyu bile en dinamik hale getirmek ve en basit konuyu bile dikkatle anlatmak.Tabii ki akıcılık ve yazım-imla kuralları, zaten olması gereken ana kurallardan biridir.

Bir diğer isteklerden ve kriterlerden biri olan SEO uyumlu makaleden de biraz bahsetmek istiyorum. Bana göre SEO uyumlu içerik kavramı, Google gibi arama motorlarının yapmış olduğu güncellemelere göre, ''içerik kraldır'' mantığı ile çalışmakta. Yani ilk etapta, içerik, kesinlikle akıcı ve amaca yönelik olmalı. Sonrası, kişinin isteklerine göre değişebilmekte ama benim kişisel olarak yaptıklarım, şunlardır:

-Ana anahtar kelimeyi, ana başlıkta ve fazla optimize etmeden alt başlıklarda geçirmek. Çünkü unutmayın ki; fazla optimize etmek, etmemek kadar tehlikelidir.
-Ana anahtar kelimeyi, vurgu açısından ilk giriş cümlesinde ve son paragrafta; yazının kelime sayısına ve yüzdelik dilime göre ortalara dağıtmak.
-Yine aynı şekilde, yazı ile bağlantılı ve ana anahtar kelimeden bağımsız olarak, amaca yönelik farklı kelimeler kullanmak.
-İçerik el veriyorsa, maddeleme kullanmak. Çünkü maddeleme kullanmak, benim açımdan bir yazıyı okuyabilme kolaylığı sağlıyor.
-Okuma kolaylığından bahsederken, bir paragrafın 100 kelime sınırını çok aşmamasına ve aynı şekilde, bir cümlenin 25 kelimeyi çok aşmamasına dikkat etmekteyim. Bu şekilde, ne okuyucunun gözü korkmakta ne de form ve biçim bozulmakta.

Bingo: Bazen de ''sonuç olarak'' kısımları ekleyerek, (isteğe göre) makalenizin ana özetini aktarabilirim. Bu şekilde, müthiş bir okuma kolaylığı elde edebilirsiniz. Bu ve yukarıdaki tüm belirttiklerim, hemen çıkma oranıza enfes bir katkı sağlayacak düzeydedir.

Belirttiklerim dışında dikkat ettiğim şeyler vardır elbette ama ana kriterlerim bunlardır.

Son olarak: 100 kelimesi 5 TL olarak çalışmaktayım.

İletişim Skype: İçerikCat (Tıklayınız.)