coder7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinize sağlık. Son zamanlarda dropshipping ile ilgili okuduğum en akıcı yazılardan birisi diyebilirim.

Ancak konuda ve cevaplarda iade sorunlarıyla nasıl başa çıktığınıza dair bir bilgi göremedim. Gözümden kaçmış olabilir belki de. Bunu gerçekten merak ediyorum. Ve size şunu da sormak istiyorum; kullanıcı sizin sitenizden ürün sipariş ettiğinde siz tedarikçiden kullanıcı adresine sipariş geçiyorsunuz. Burası tamam. Peki kargoyla birlikte gelen tedarikçinin faturası vs. sorun olmuyor mu?

Teşekkürler.
İade gibi durumlar sandığınız gbi çok fazla olmuyor. Satış kitlemiz genelde ABD olduğundan, ürün ve tedarikçi doğru seçildiğince çok fazla iade sorunu olmuyor. Zaten site içerisinde legal sayfalardan biri ferund policy yani iade ile ilgili bilgilendirme ve orada iade alamayacağınızı belirtirseniz ya da hangi şartlarda kabul edeceğinizi, böyle bir talep geldiğinde müşteriye bu şartları gönderirsiniz. İade yapmak isterseniz de ödemeyi stripe üzerinden iade seçeneğiyle tekrar müşterinin ödeme yaptığı karta yönlendiriyorsunuz.
Aliexpress üzerinden yapcağınız tüm alışverişleri kendi üyeliğinizle yapıyorsunuz. Tedarikçilerin %90 zaten fatura fiş falan göndermiyor, ancak bunu garanti altına almak için eklenti ya da siz sipariş açıklması kısmına, bu bir dropshipping ürünüdür fatura eklmeyin diye belirtiyorsunuz.

RaoulDuke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim öncelikle. Ödeme almak için r10 da ki e-ticaret yapan arkadaşların kullandığı iyzico gibi sanal pos sistemleri yurt dışı kartlardan ödeme almıyor mu ? Yani dropshipping yapacağımız siteye iyzico sanal pos entegre ettirsek ödeme almak problem olur mu ?
iyzico hatırladığım kadarıyla dropshipping desteklemiyor. Yine de sorabilirsiniz.

RaoulDuke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşteri sizin ürününüzü satın aldıktan sonra kendi dropshipping yaptığınız siteden kullanıcının mail adresine e-fatura gönderiyorsunuz. Sonrasında da tedarikçiye fiş fatura vs. gönderme diyorsunuz. Bu tarz bi uygulama var sanırım
Aynen sistem zaten alışveriş için otomatik fatura gönderiyor kendi sitemizden, extra bir şey yapmanıza gerek yok.

selimtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirketi hangi ajans ile kurdunuz?
Ben kurduğum ajans ile bi kaç ufak sorun yaşadım o yüzden söylemesem daha iyi ama dediğim şekilde araştırırsanız çok fazla alternatif mevcut.

HasanCK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yararlı bir konu, teşekkürler.
Rica ederim