Kaiser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen quantum fiziğini arkadaş ortamında geyikle karıştırmışsın hocam, herkes sever şöyle ezbere bikaç laf etmeyi kuantum fiziği hakında da quantum fiziği eşşek gibi hesap işidir, hesabını bilen de bilgisayarın kabaca nasıl olabileceğini bilir. Yani herkesin herşeyi bilmesine gerek yok bunlar çok ileri seviye konular halka inemez. Bka ne diyorum dünya da en iyi 30-40 matematikçi-fizikçi bulabilirsin ve bunlar felsefeyi de kozmolojiyi de yemiş bitirmiş adamlardır, onların uğraştığı teoriler. Müsade ette sen yada ben anlamayalım.
Prometheuss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Tanrı fiziği kısmındaki yorumunuza %100 katılıyorum ve fakat yukarıdaki cümleniz biraz yanlış geldi. Kuantum fiziğine göre atom altı bir parçacık aslında olmamış gibi davranış göstermez aksine heryerdeymişcesine davranış gösterir buna süperpozisyon adı veriliyor. Kuantum bilgisayarları klasik bilgisayarların bir güncellemesi yükseltilmiş hali değildir tamamen farklı bir olgudur.İnsanlık tarihi boyunca yapılmış en karmaşık mekanizmadır. Kuantum bilgisayarları bit değil qubit leri kullanır qubit dediğimiz olguda bir atomun elektronlarından oluşur şuanki kuantum pclerde fosfor atomunun elektronlarını kullanılmaktadır bu elektronları dış dünyadan tamamen izole etmek için vakum tüplerinin içinde tutarlar ve mutlak 0 yani -273.15 dereceye yakın bir ısıda hapsedilir. Toparlamam gerekirse kuantum bilgisayarlar vardır evet şuan çok ilkel durumdalar bundan yıllar önce şuanki klasik bilgisayarlarımız nasıl bir odayı kaplayıp sadece 4 işlem için kullanılıyordu işte şuanki kuantum bilgisayarlarıda o hesap daha yolun başındalar bu fiziği anlamamız ne kadar sürer kuantum bilgisayarlar ne kadar ileri gider bilemem fakat insanoğlu muhteşem bir varlıktır kendi kendimizi yok etmediğimiz sürece gelişimine devam edecektir.
ama kuantumu ilk ortaya atanlardan araştırırsanız bunlarla hiç alakası olmadığını görüyoruz.

tamam bu da bir mekanik ama kuantum değil ya da kuantumun yorumlaması. ama einstein in ya da diğerlerinin bahsettiği kuantum değil.