Orhan bey bir şey sormak istiyorum ip adreslerinde Abuse-c niye var niye ip adreslerinin sahibine abuse maili yollamak yerine direkt burada konu açtınız. Benim kendimin ve piyasadan kiraldığım 400 clasın üzerinde ip bloğum var bir bu kadarda vds hangi müşterimin yada hangi müşterimin müşterisinin ne yaptığını nereden bileyim abuse yollamak zorunda değiliz diyorsunuz bence yollamak zorundasınızki bu tarz durumlarda özellikle bizlerde işlem yapalım önlemlerimizi alalım. Buraya böyle bir konu açarak suç duyurusunda bulunacağız gibi tehtitlerle değil loglarınızda benim iplerim varmı yokmu onu bile bilmiyorum ama genel amaçlı bilgilendirme konusu açabilirdiniz ip bloklarını ve sahiplerini ifşa ederek değil insanların kafasında ister istemez - algı oluşabilir. Bizlerin tedbirleri almamızın gerektiği kadar sizlerde veri merkezi olarak bu tür saldırılara karşı önlemlerinizi almak zorundasınız. Kabin hat elektirik satmakla iş bitmiyor maalesef. Bu konuda bu güne kadar işini en doğru yapan iki veri merkezi biliyorum birisi Osman bey Nİ diğeride Kerem bey Netdirekt.