hocam selamlar ,
Öncelikle mesaj kutunuzu işgal etmemek adına ve belki diğer arkadaşlarında kafasında bu soru işaretleri vardır diye düşünürekten burdan yazmaya karar verdim.Bu değerli paylaşımın için öncelikle teşekkür ederim. Benim şuanlık üç-dört sorum var bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1-) Hocam şimdi ara depo felan belirtmişsiniz . Bu ara depolardan tam olarak kastınız nedir? yani bir ara depo derken bu yurtiçi bir depo mu oluyor, nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz?
2-) Nakliye için hangi firmayı önerirsiniz ?
3-) Konu açıklamasında belirtmiş olduğunuz yazılımı ben nacizane inceledim fakat bu yazılım farz-ı misal : Aliexpressden mi ürünleri çekiyor. Yani aliexpressden bizim belirlemiş olduğumuz ürünleri alıp kendi amazon mağazımızda mı listeliyor kar marjı vs.. ayarladıktan sonra. Yoksa amazon avustralyada farzı misal mağazamız var . Amazon amerikadan bir ürün grubunu alıp bunu amazon avustralda ki mağazamızdan mı listeliyor. veya amazon kanada vs...
4-) Hocam şimdi fbm modelinde kargo vs... gibi durumlar bize ait diye biliyorum.Yani biz gönderiyoruz. Fbm modelinde malum program ile ürünlerimizi mağazamıza yerleştirdik. Herşeyi kurduk . Fakat bizim yüklediğimiz ürünler buradan yani Türkiyeden tedariki sıkıntısı var. Birçok yurtdışındaki ürünler TR'de olmayabiliyor.Ki yoktur diye düşünüyorum.Çünkü ürünleri program amazondan usa dan çekip mesela amazon canada mağazamıza atıyor.Burada bize yazılımın ne gibi faydası oluyor o zaman ? Yani hem bahsi geçen ürünleri tedarik edemiyoruz. Çünkü tedarikçisi yok. E kargoyuda biz göndereceğiz.Hemde yazılım kullanıp ürünleri mağazamıza yüklüyoruz. Bu konu içinde beni bigilendirebilirseniz çok sevinirim. İnşallah kafamda ki problemi sizlere aktarabilmişimdir.
Bir de son olarak hocam dropshipping için ara depo olsun, nakliye olsun bunlara neden gerek duyuyoruz. Dropshipping de biz tedarikçi ile müşteri arasında bir aracı görevini görüyoruz diye biliyorum . Beni bu konu hakkında aydınlatabilirseniz gerçekten çok sevinirim hocam.
Not : Biraz karışmış veya karıştırmış olabilirim. O yüzden kusura bakma hocam, ama dediğim gibi beni bu konuda aydınlatmanıza ihtiyacım var.