4- Hangi sayfada olduğunu göstermek
Merhaba, şimdi sizlerle çok güzel bir fonksiyon yapacağız bu fonksiyon kullanıcıya şuan hangi sayfa'da olduğunu gösterecek + css ile ufak bir düzen de vereceğiz hadi başlayalım kahvelerinizi alın.. Şimdi tam olarak ne yapmak istediğimizi gösterelim
böyle bir menü olduğunu varsayalım üst menü olur, yan menü olur, nerede yapmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz tamamen sizin hayal gücünüze kaldı diyelim.. Şimdi ilk olarak yapmamız gereken şu hangi sayfalarda kullanmak istiyorsak buna bir değişken ataması yapmamız gerekiyor örneğin hakkımızda.php, katalog.php, r10.php gibi
<?php $page = 'banka'; ?>
burada $page değişkenine banka ismini atadım ardından hakkımızda dosyasına örneğin hakkımızda dedim r10 dosyasına r10 dedim ... şimdi dönüyorum bunu uygulayacağımız dosyaya yani sidebar, navbar, menü, footer siz nerede uygulayacaksanız oraya gidiyoruz..
<li class="nav-item"><a class="nav-link active" href="hakkimizda">Hakkımızda</a></li>
evet şimdi bizim burada yapmamız gereken şu active bildiğiniz üzere çoğu temalarda standart olarak bu sayfada isem rengini değiştir anlamına geliyor. Bizim burada yapacağımız işlem eğer ki kullanıcı page değişkeninde hangi başlığa eşitse onu active et diyoruz hemen bir örneği gösterelim
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='hakkimizda'){echo 'active';}?>" href="hakkimizda">Hakkımızda</a></li><li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='hakkimizda'){echo 'active';}?>" href="hakkimizda">Hakkımızda</a></li>
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='kataloglarimiz'){echo 'active';}?>" href="kataloglarimiz">Kataloglarımız</a></li>
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='fiyat'){echo 'active';}?>" href="fiyat-teklifi">Fiyat Teklifi</a></li>
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='banka'){echo 'active';}?>" href="banka-hesaplarimiz">Banka Hesaplarımız</a></li>
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='ik'){echo 'active';}?>" href="insan-kaynaklari">İş Başvuru Formu</a></li>
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='sss'){echo 'active';}?>" href="sss">S.S.S</a></li>
<li class="nav-item"><a class="nav-link <?php if($page=='iletisim'){echo 'active';}?>" href="bize-ulasin">Bize Ulaşın</a></li>Çok basit ama kullanıcı için güzel bir fonksiyon