Geçende bir konuya Xiaomi pişmanlıktır yazmıştım da fanboylar doldurmuştu konuyu :P
Ben de bir anımı anlatayım madem,
Xiaomi kullanıyordum, ilk satın aldığımda bir şey yoktu fakat 1 ay sonra şarja taktığımda ekran klavyesinde lag olmaya başladı, yani 2 kelimeyi yan yana getirmek için kanser ediyordu sizi, hızlı ve seri cümle yazmanız imkansızdı şarj halindeyken,
Öğrendim ki bu modelde böyle bir sorun mevcutmuş her telefonda olmasa da. Her ay yeni gelen güncelleme ile telefon daha kötü hale geldi.
Sadece şarja takılı iken klavyede olan lag şarja takılı olmadan da, yani günlük kullanımda da lag olmaya başladı.
Resmen whatsapptan, mesajlaşmaktan, yazı yazmaktan nefret eder hale getirtti.
Bir süre mecburen kullandım, bir kaç ay sonra data kablosunu bilgisayar görmemeye başladı, yani kabloyu takıyorsun mtp mi şarj mı diye soruyordu bunu da sormuyor artık,
Format atmak istiyorum ama yedeği bilgisayara alamıyorum, yedek için drive o zaman aktif bile değildi yani yedekle butonu çalışmıyordu bile.
Yedeğimi wireless yoluyla saatler süren bir dosya transferi ile almıştım.
Şu an son güncelleme ile telefonun şarj süresi 5 katına çıktı. İnanır mısınız telefonu 100% şarjlı hale getirmek için 12-13 saat şarjda tutmak gerekiyor.
Arkadaşın çin işkencesi tespitine 100% katılıyorum.
Xiaomi dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor, o yüzden tekrar Xiaomi pişmanlıktır diyeceğim.
Şimdi iphone 11 kullanıyorum böyle rahatlık yok. 12 yıl kendime android ile eziyet etmişim resmen.
Bende ios dan geçenlerdenim. Teknolojinin her noktasında olduğum halde nasıl böyle bir hata yaptım anlamıyorum. Koşa koşa gittim bir de 😀