Çok radikal hareketler yapıyoruz tamam libyaya gidelim akdenizde hakkımızı savunalım ülkenin hava savunmasını sağlayalım bunları her Türk vatandaşı ister ama bu haraketler çok göze batıyor. Güçlü ülkeler böyle şeyleri istemezler bağımsız olma çabasında olan ülkeler çabucak bu rüyadan uyandırılır. Bizim gibi ülkeler güçlü ülkelerle dayanışma içinde olmalı çünkü dişe diş rekabet edemezler. Nükleer gücümüz yok, ambargolara karşı güçlü bir paramızda yok besin olarak da dışarıya bağımlıyız enerji olarak da yani adamların kozu çok fazla ama bizim elimizde koz yok koz edinmek için ince planlamalar zeki hamleler gerekiyor ama bizim Atatürk yada Fatih gibi stratejik zekaya sahip liderlerimiz de yok şuankilerin daha çok kaba kuvvetle işi çözecek potansiyelleri var ama buda bir işe yaramıyor çünkü güçlü silahları elinde bulunduran kuvveti de bulundurur ama her kriz bir fırsat yaratır derler bir gün olurda bu ekonomik krizi vs atlatırsak mavi vatan, savunma sanayi ,yerli oto gibi temeli atılmış şeyler bize katkı sağlayacaktır nede olsa Hitler Dünyaya savaş açmak için savunma sanayiye çok fazla önem verdi şimdi Almanya bunun ekmeğini yiyor. Ne diyelim zaman ne gösterecek yaşayacağız göreceğiz umarım iyi günler görürüz.Belki optimist bir yaklaşım ama Atatürkün ben umudumu hiç kaybetmedim sözü bana güç veriyor