Elektrik elektronik mühendisi bilgisayarla ilgili herşeyi yapar ama bir bilgisayar mühendisi elektriğin yaptığı işleri yapamaz.
Elektrik mühendisi, elektronik mühendisi mi yapacak bilgisayar mühendisinin yaptigini.
Güldürmeyin beni.
Ikisi de ayri alanlar, ikisi de birbirinin isini yapamaz.
Yarim, az falan degil, yapamaz.
Kardeşim bölüm seçecek. Elektrik eletronik, bilgisayar ve makine mühendisliği arasında kaldı. Ben bilgisayar istiyorum ama onun aklı elektrik elektronikte. Nedenleri ile birlikte hangi bölümü seçmesi gerektiğini yazabilir mi tecrübeli arkadaşlar.
Sayısal da ilk 30 binde sıralaması.
Bir bilgisayar mühendisi olarak tabi ki Bilgisayar Mühendisligini tavsiye ediyorum.
Kisa bir süre önce bir belgesel izledim, gelecekte mesleklerin durumunu inceliyorlardi.
Ileride insanlar ikiye ayrilacak.
1- Bilgisayarlari / Robotlari / Makinalari yönetenler.
2- Digerleri.
Cok acimasiz gibi geliyor ilk basta ama aciklamasi zor degil.
Almanya son 1 yilda 360bin robot kullanmaya basladi. Bu robotlar ortalama olarak 900 bin kisinin isini yapiyor.
Bu kisiler issiz kalmasin diye onlara farkli isler buluyorlar ancak bir süre sonra bu sürdürülebilir olmayacak.
Bilgisayarlari / Robotlari / Makinalari yönetiyorsan is var, yapamiyorsan is yok sekline dönüsecek.
Teknoloji bizi bu noktaya götürüyor.
Ben kendi meslegim oldugu icin söylemiyorum.
Samimi olarak ve objektif olarak baktigimda da durum ayni, kesinlikle bilgisayar mühendisligini tercih etmeli.
Türkiye gibi bir ülkede Elektrik Elektronik ile yapilabilecek isler belirli.
Bilgisayar okursa kapagi avrupaya / amerikaya atar, tecrübe kazanir, dönünce iyi bir hayati olur ins.