ugurksbck adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, başlığa bakınca dikkatimi çeken bazı hususlar var;
R10net'in Sosyal Medya Uzmanı olarak bunca yıldır çalışmalarıma istinaden yorum eklemek istiyorum;
Sosyal Medya Uzmanı ünvanıyla,
- beğeni takipçi vb işlemler yapan kişiler
- Tasarım yaparak sayfa yönetimi varsayımı
- Sadece Reklam yönetimi organik yönetim
gibi hususlardan birer parça veya sadece bir maddeyi karşılamak ile sosyal medya uzmanı olunmadığını görüyoruz.
Zira müşteri bir uzmandan beklenti olarak sayfasının bütünsel olarak değer gören marka yönetimini bekliyor.
Tasarımı çizgileri reklamcılık açısından marka kimliğine uygun dizayn edilmeli. Yönetim sürecinde aylık/yıllık dönemsel bir planlama içerisinde briefler oluşturulmalı. Reklam yönetimine hakim olarak ürün veya hizmet için kurallar çerçevesince referanslara da sahip olmalı. Datası olmayan verisi sunulmamış işlerin uzun vadede "reklamın yatırım olduğunu" bilenler için değeri olmuyor.
Buna bağlı olarak paylaşım saatleri/günler istatistik verilerine göre planlanmalıdır. Hashtag, çarpıcı spot başlıklar eşliğinde görsel algının yüksek olduğu içerikler ile markaya değer katacak işler olmalı.
Bu yeteneklere sahip olabilecek düzeyde datayı okuyamadıktan sonra tasarım veya reklam yönetim sürecinde fazla da çalışılsa uzmanlık terimini müşteri görememiş oluyor.
Kısacası bu alan güncel olmayı gerektirdiği için genel anlamda "Tasarım, Reklam Yönetimi, Strateji, Sosyal Mecra Yönetimi(İstatistik okuma, veri analizleri, data) vb etkenlere yeterince hakim olmadıkça uzmanlıktan ziyade işin hakkı teslim edilememiş olarak görüyorum. Saygılar.
10'lu instagram post+story tasarım paketi ile ben de danışman olçam.