digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama bir konudaki yorumun beni şaşırttı hocam.
Aynı metrekarede ev şehir merkezinde 1 milyon lira, merkezden 20-30 km uzaklaştın mı 300 bin lira.
Sen şehir dışındaki evler 300 şehir merkezindeki evler de 300 bin olmalı diyebiliyor musun?
Aradaki fiyat farkını yaratan nedir? Bölgenin rantı.
O bölgede ev sahibi olmak için daha fazla fiyat vermeye gönüllü insanlar olduğu için o bölgedeki metrekare fiyatları yükselir.

Oteller için de sadece mekan rantı değil bir de zaman rantı vardır.
Sen senenin 12 ayı değil de tüm memleketle birlikte bayramdaki 4 gün otele gitmek istersen kim daha fazla para verirse odada o kalır.
O oteller 450-500 fiyat çektikleri halde bayram dönemlerinde bütün odaları dolduruyorlar ama 100 lira fiyat çektikleri kasım ayında da odaların çoğu boşkalıyor çoğu otelde kışın tamamen kapatılıyor
Yani siz bir önlem değil aslında komünist ya da sosyalist bir devrim bekliyorsunuz gibi geldi )))
Otel fiyatlarında haklı olabilirsiniz ama o lokanta sahiplerine bi düzenleme yapılması gerekiyor. Gidip Ankara'da yediğin ekmek ile Bodrum'da yediğin ekmek aynı ekmek. Biri 10tl, biri 50-100tl. İşte bunlara çok güzel düzenlemeler gelmesi gerekiyor.
Bilmiyorum artık hayat zorlukları çok etkiliyor. Geçen edu mail ile Amazon prime video 6 ay ücretsiz olduğunu okudum yabancı bir forumda bende başvuru yapayım dedim. Ve yine olan şey sadece USA için. Biz öğrenci değiliz zaten onlar öğrenci.
Ne düşündüğümü iyi anlamışsınız hocam. Bence en iyi yer Küba. Hayatımız boyunca 3 kuruş para kazanmak için okul okuyoruz. Okul bitiyor evleneceğim diye eşek gibi çalış. Hadi evlendin ev alacam bilmem ne... gidiyor yani. Kız arkadaşımla tatile gideceğiz diye para biriktiriyoruz. Çünkü yol parası bile absürt rakamlar. Her şeyi geçtim bu gün adobeyi satın alayım dedim (öğrenci indirimi ile). 1500tl.
Bilmiyorum umarım ekonomi mucizeye uğrayıp düzelir de milletin tek derdi tatilde nereye gitsek olur.