Gittiğiniz tarihle alakalı yaşadığınız durum. Türkiye'de bayram denilince fiyatları 2-3 katına çıkarmak olarak anlaşılıyor turizimciler tarafından. Bayram öncesi 100 lira olan odalar bayramda 450-500 arası olur. Nasıl olsa işte çalışan insanların tek tatil dönemi o fiyatlarada mecbur insanlar ailelerine mahçup olmamak adına veriyor. Buna ileride bi önlem gelir umarım ama bunun gelmesi için 50-60 yıl geçmesi gerekiyor anlaşılan.
Muğla da 2 yıl kaldım. Tatil için en güzel yeri Akyaka çok kalabalık olmaz. Deniz, azmak, orman Türkiye'nin en güzel yerlerinden ayıca Akyaka hariç hiç bir tatil yerinde gidip 10-15 tl ile balık ekmek + kola yiyemezsin. Ama bir kötü yanı denizi azmaktan dolayı soğuk oluyor o da çok rahatsız ederse Akbük taraflarına gidilebilir. Bodrum falan boş adı var sadece yazın Bodrum'a her türlü insan doluyor. Fethiye'nin esnafı kötü, yazın kalabalık oluyor. Ölüdeniz tarafları...
Söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama bir konudaki yorumun beni şaşırttı hocam.
Aynı metrekarede ev şehir merkezinde 1 milyon lira, merkezden 20-30 km uzaklaştın mı 300 bin lira.
Sen şehir dışındaki evler 300 şehir merkezindeki evler de 300 bin olmalı diyebiliyor musun?
Aradaki fiyat farkını yaratan nedir? Bölgenin rantı.
O bölgede ev sahibi olmak için daha fazla fiyat vermeye gönüllü insanlar olduğu için o bölgedeki metrekare fiyatları yükselir.
Oteller için de sadece mekan rantı değil bir de zaman rantı vardır.
Sen senenin 12 ayı değil de tüm memleketle birlikte bayramdaki 4 gün otele gitmek istersen kim daha fazla para verirse odada o kalır.
O oteller 450-500 fiyat çektikleri halde bayram dönemlerinde bütün odaları dolduruyorlar ama 100 lira fiyat çektikleri kasım ayında da odaların çoğu boşkalıyor çoğu otelde kışın tamamen kapatılıyor
Yani siz bir önlem değil aslında komünist ya da sosyalist bir devrim bekliyorsunuz gibi geldi )))