Çok doğru bir açıklama olmuş, bu arada şunuda eklemek isterim ki Pagination (Sayfalama) sayfalarını Google artık yapay zekası ile algılayabiliyor ve yinelenen içerik olarak siz Noindex olarak işaretlemeseniz bile görmüyor. Duplicate content durumuna düşmüyorsunuz. Bunun en büyük örneği Yoast SEO'nun pagination sayfalarına Noindex ekle ayarını kaldırmasıdır.
Kesinlikle katılıyorum, bu sayfaların duplicate olması için herhangi bir neden yok zaten.
Teşekkürler, wordpress sitelerimde kategorilere ve sayfalara kesinlikle noindex vermem.. ama etiketlerde veriyorum ve etiket kullanmıyorum sebebi şu; örneğin etikette anahtar kelimeyi araba yaptık, makale başlığımızda araba bunu paylaştıktan sonra google'da indexlenmiş mi diye kontrol ediyorum etiket yazıdan üst sırada gözüküyor kullanıcı odaklı olmuyor, kullanıcılar araba kelimesini arayınca direkt hedeflediği içeriği okumak bulmak istiyor bu siteye negatiflik veriyor diye ben noindexi sadece etikette kullanıyorum onun dışında kategoriler ve sayfalar tamamen aktif
Bende de oluyordu hocam önceden. Google bazen o etiketi daha alakalı görüp önde çıkarıyor garip bir şekilde

Ama daha sonra etkiket geriye doğru asıl sayfa öne doğru geliyordu. Şuan etiket kullanmıyorum önceden böyle oluyordu