Dünya'nın her yerinde ingilizce öğrenilir. Yeter ki ingilizceyi nasıl öğreneceğini bil. Yani sen hangi sistemle öğrenebiliyorsun, hiç test ettin mi?
bazıları ingilizce altyazılı, yine ingilizce konuşmalı olarak dil öğrendiklerini söylerler, kimileri kitaplardan...

ben sana nacizane kendi serüvenimi anlatayım.
ankara'da öğrenciyken üniversiteyi bitiriyoruz, ingilizce bilmiyoruz diyerek english time kursuna yazıldım. 3 kur alıyordun, 4. kuru onlar veriyordu. orada yabancı hocalardan öncelikle eğitim aldım. derslere devam edip atlayamadığın kurları ücretsiz okuyordun bizim zamanımızda, ben hiç kalmadım ama eğer olur da başaramazsan diye söylüyorum.

evde hiç ders çalışmadım, amacım ingilizce konuşabilmekti. internetle uğraşan biri olarak birçok ingilizce terime hakim oluyorsun zaten.
en basitinden bir gün derste icq programından öğrendiğim invisible kelimesi karşıma çıkmıştı ve beni sınıfta onore etmişti. basit bir kelime aslında ama çok bilinmiyor.
neyse, amacın akıcı ingilizce konuşmaksa sürekli derste hocaya laf atacaksın, hafif çıkıntılık yapacaksın. mümkünse ders aralarında hocayla muhabbet edeceksin.
ben 3 kur ankara'da aldım üniversite bitti. izmir'e geldim 4. kuru izmir english time'da alırken izmir'in yapısı itibariyle insanlar rahat olduğundan herhalde ders bitişlerinde sınıftakiler hocayı cafeye falan çağırıyordu hep beraber gidiyorduk hop, yine ingilizce pratik keyfi..

sonrasında ne yaptım?
couchsurfing.com diye bir site var, yurtdışından gelen gezginler için evini ücretsiz açıyorsun ya da ne bileyim izmir'i gezecekler ama nereye gitmeliler, nasıl gitmeliler, nerede takılmalılar gibi sorular soruyorlar sana. ben buradan 15 farklı ülkeden insanı misafir ettim. tabi hepsiyle tekrar pratik. farklı diksiyonlar da işin içine eklendi, ballı kaymak oldu.

üstüne ingilizce işletme yüksek lisansı yaptım ve bugün istediğim insanla rahat rahat ingilizce konuşabilir haldeyim. anlamadığım bir şey olmuyor mu? oluyor. anlamadığımı belirtiyorum, daha basit anlatabilir misin ya da şu kelimenin anlamını bilmediğimden bütünlüğü oluşturamadım diyorum vs vs. utanma sıkılma hak getire. derdimi anlatabildiğim için herkesle rahat rahat anlaşabliyorum.

bu arada abd'den ingilizce öğretmeni misafir etmiştim, grammar olarak bir amerikalıdan daha başarılı bulmuştu ki grammar iyi olduğum bir alan değildir. kendiliğinden oluyor bazı şeyler. bizi ingilizcede tek geri götüren şey kalıplar. kalıplara takılma, hata insanlar için. kimse iki cümle kuramadın diye ayıplamaz, yardım eder.

birisiz türkçe konuşmaya çalışsa eminim yardım etmek sana keyif verir, öyle düşün. onlara istediklerini ver gerekirse

her türlü konuşursun, konuşamam diye düşünme hiç.canını sıkma.

italki gibi sitelere gir 15-20 tl'ye ders al. sana bir şey öğretmek için uğraşacaklardır.