Bu tarz durumlarda birincil sorun kaynağı olarak maaş azlığı, çalışılan ortamdaki mutsuzluk, patron..vs gibi şirkete bağlı sebepleri görmüyorum (bunlar da gayet tabii etkili o ayrı konu) şahsen.
Böyle durumlarda ilk başta müşteri kitlesine ve müşterilerin çalışanlara olan davranışlarına dikkat ederim. Garsonlara emir yağdıranlar, kasiyerleri fırçalayanlar, reyon görevlilerine paçavra muamelesi yapanlar veya temizlik görevlilerine özel hizmetçileriymiş gibi davrananlar... Bizim ülkemizde bu tarz davranışlara ciddi anlamda çok fazla şahit oldum, oluyorum, oluyoruz.
Maaş ne olursa olsun, çalışma şartları ne kadar rahat olursa olsun her çalışanın bir sınırı, bir karakteri oluyor, robot değiler en nihayetinde. Bir noktadan sonra iyi niyetle yaklaşan müşteri bile nasibini alabiliyor. Şahsım adına konuşursam; her ne kadar aynı işi yapmıyor olsak ta, ben empati yapabildiğim için çok ciddi rahatsızlık duymuyorum açıkçası. Ülkemizde müşteriyle birebir muhatap olmayı gerektiren neredeyse her sektörün zorluk seviyesi çok yüksektir.