Yaşadığın Türkiye'nin ve dünyanın her tatil beldesinin yoğun olduğu dönemlerde yaşanabilen sorunlar. Bu ülkede kendi küçük deneyiminden büyük isyanlar çıkaran bir sürü insan var. Geçende de bir arkadaş bankamatikten para yatırırken parayı kaptırdığı için şu banka ile çalışmayın diye konu açmıştı.
Turgutreis 12 ay yaşanılan ve 12 ay kalınan yarımadaki ender yerlerden biri. Ben de o yüzden turgutreiste yaşamıştım. Ama Gümbet Bodrum Gümüşlük Türkbükü ne gittin mi Turgutreis fiyatlaru bulamazın. Turistler de turgutreis e değil bahsettiğim yerlere giderler. Yani Bodrum süper Fethiye kötü benzetmenin tek nedeni senin Fethiye'de turist Bodrum'da yerli olman. Fethiye'de de süper yerler var eğer bilirsen. Turgutreis'te esnaflar 12 ay elen müşterisine ve yazın gelen turiste ayrı fiyat çekerler. ))) Bunu da biliyorsundur.
Türkiye'de turizmin katili işletmeler değil belde sakinleri yani mal sahipleridir. Adamlar gelen turistlerin rantından büyük pay almak istedikleri için küçücük bir dükkanı sezonluk 5-6 ay için 60-70 bine kiralayınca. Dükkan sahibi de kirayı çıkarmak için küçük suyu 10 liradan kolayı 15 liradan satar. Adam 6 ayda 12 ay harcayacağı parayı ve fahiş kirayı çıkarmak zorunda. Her belde de değişik fiyat marjlarında bir sürü yer var. Fethiye'nin her yerinde şok bim a101 var kardeşim. Orada da küçük su 10 lira mı cola 35 lira mı? Ölüdenizde halk plajına sandalye havlu koydun da para mı istediler?
Bayramda, turizmin en yoğun olduğu dönemde tatile gidersen, daha fazla para öder daha az hizmet alırsın. Bu dünyanın her yerinde böyledir.
Ben insanlara akıl veren, istikamet veren, kötüleme amaçlı konulardan hoşlanmıyorum. Fethiye'ye gitmeyin diye konu açmak da nedir? Ben Fethiye'ye normalde her yaz 2-3 kez giderim ve bugüne kadar her birinden harika anılarla döndüm. Senin yaşadıklarının hiç birini yaşamadım. Fethiye'ye bayram curcunasının ortasında gidip sonra Ferhiye'ye gitmeyin Bodrum çok güzel karşılaştırması saçmalık. Sana Bodrum'da senin Ferhiye'de yaşadığından 10 kat kötü tecrübeler yaşamış bir sürü insan gösteririm. Sen diyeceksin ki onlar Bodrum'u bilmiyorlar aslında Bodrum öyle değil. Peki Sen Fethiye'yi çok mu iyi biliyorsun da Fethiye'ye gitmeyin diye konu açıyorsun kardeşim?
Kötü bir tatil geçirmişsin. Geçmiş olsun. Ama Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birine, yaşadığın 3-4 günlük deneyimle, gidin ya da gitmeyin diye öğüt verecek pozisyonda değilsin kusura bakma.
https://bodrum.bel.tr/tesis.php?id=197/Turkbuku_Cafe https://bodrum.bel.tr/tesis.php?id=55/Gumbet_Cafe https://bodrum.bel.tr/tesis.php?id=194/Gumusluk_Cafe
Neden o fiyatları bulamazmışız yukarıdaki kafeler merkezi yerde ve insanların gözünün önünde ? Benim demek istediğim Bodrum Pahalı değil.Burayı bilsende bilmesen de Bodrum BELEDİYESİ insanların gözüne sokar gibi bütün merkezlere Kafe açmış , önünde sahil işletmesi vs mevcut bir çoğunun.Bana halk plajına jeton alıp girmenin neresi mantıklı söyler misin ? 3-4 günlük deneyim aslında herşeyi açıklıyor.Fethiye'nin bazı esnafı kadar Belediye'side vasat.Bak Türkbükü'nde insanların lahmacuna 300 TL ödediği yerin yan tarafları bu kafe.Sen benim demek istediğimi anlayamadın.Fiyat konusunda bir şikayetim yok bunun karşılığı gördüğüm ve ilk defa geldiğim yerdeki yönetim beceriksizliğini ilettim.En son ne zaman yaşadığını bilmiyorum burada fakat bu dediğim fiyatlara inan çıkıp Türkbükünde bulurum.Turgutreis'te esnaf fiyatlara kafasına göre fiyat çekemez.Burada kontrol denetim var.Merkezi yerde istediğini yiyebileceğin hatta 5 dükkan yan yana yiyecek içecek dükkanları var.Senin o dediğin Eski Turgutreis Belediyesi varken idi.Ben Şok a101 bim'e burada bile girmiyorum ki orada tatil yapmaya gelmişim gireyim?
Ölüdenizde para verip girdiğim yer Halk Plajı değil mi ? O zaman buyur gel Bodruma Belediyenin Halk Plajlarına koyduğu şezlong ve Şemsiyeleri ücretsiz kullan.Umarım anlatabilmişimdir. İnsanlar salak değil 3 gün tatil yapacak bunun hayalini 1 yıl kuruyor ben istediğim an biramı alıp denize gidiyorum zaten.Bodrumu pahalı diye diye yerli turizmi bitirdiler.Çantacılar yabancı turisti bitirdi.Buraya pahalı diyenlere itafen açılmış konudur.Bu fikrimi hiç bir şekilde değiştirmeyecek.Hizmet Belediye anlamında da sıfır. İşletmeler konusunda da sıfır.Buna rağmen gidip hala seçiliyorsa oradaki Belediye Başkanı onun yerine tuzluk koysak gene Belediye başkanı olur eminim ki.Çünkü durum burada da öyle.