Hocam sen Turgutreis'te en son ne zaman yaşadın , sahile sıfır balık restorantı var en basitinden isimde vereyim hadi Sunset , alkolünü dışarıdan getir meze 10 tl ortalama bi balık yesen kişi başı 50 tl ödersin salatası vs içinde.Ve hizmet güler yüzlü gerçekten müşteriye yönelik bu dediğim sunset yaz kış açık hatta şuan yeri değişti Sabancı parkının yanına taşındılar her gün tıka basa full.Daha buna benzer bir sürü örnek var.Oteli son gün seçmedik , Salı günü seçtik dün gittik.Sen çıkıp hiç bilmeden Turgutreis'e gelsen şuan inan fiyatların durumunu görürsün.Marina bandı sırasında denize sıfır arada bir yol var zaten geçerken görmeme ihtimalin yok kahvaltı 35 TL kişi başı , 35 TL'Ye Ölüdenizde 2 kola içersin , ben öyle gittiğim yerleri kötülemem ama şuan Fethiye vasatın altında , sizin belediyenin bu mevzuattan haberi yok ; ayrıca cimere şikayette bulunacağım ;
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.3621.pdf sadece şu madde yetiyor ; Madde 6 Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez.Merakını yenmek istiyorsan Aparta gideyim ücreti gönder odayı göstereyim ve önündeki havuza gireyim
https://prnt.sc/ttabg2 10 adet Mavi bayraklı sahiliniz var bodrumda bu sayı 71 bence neresi daha temiz diye tartışmayalım..
Bodrum Türkiye'nin gerçek anlamda Cennetidir.Eskidendi o dediğiniz fiyatlar.Ama bir konuda haklısınız o çakma çantacı tişörtçülerin temizlenmesi gerekli Bodrumun gerçek anlamda kalitesini düşürüyor.Size bir kaç güzel restoranın menülerini ve konumlarını ileteyim Turgutreis'ten yakın zamanda konuyu tekrar konuşalım..
Yaşadığın Türkiye'nin ve dünyanın her tatil beldesinin yoğun olduğu dönemlerde yaşanabilen sorunlar. Bu ülkede kendi küçük deneyiminden büyük isyanlar çıkaran bir sürü insan var. Geçende de bir arkadaş bankamatikten para yatırırken parayı kaptırdığı için şu banka ile çalışmayın diye konu açmıştı.
Turgutreis 12 ay yaşanılan ve 12 ay kalınan yarımadaki ender yerlerden biri. Ben de o yüzden turgutreiste yaşamıştım. Ama Gümbet Bodrum Gümüşlük Türkbükü ne gittin mi Turgutreis fiyatlaru bulamazın. Turistler de turgutreis e değil bahsettiğim yerlere giderler. Yani Bodrum süper Fethiye kötü benzetmenin tek nedeni senin Fethiye'de turist Bodrum'da yerli olman. Fethiye'de de süper yerler var eğer bilirsen. Turgutreis'te esnaflar 12 ay elen müşterisine ve yazın gelen turiste ayrı fiyat çekerler. ))) Bunu da biliyorsundur.
Türkiye'de turizmin katili işletmeler değil belde sakinleri yani mal sahipleridir. Adamlar gelen turistlerin rantından büyük pay almak istedikleri için küçücük bir dükkanı sezonluk 5-6 ay için 60-70 bine kiralayınca. Dükkan sahibi de kirayı çıkarmak için küçük suyu 10 liradan kolayı 15 liradan satar. Adam 6 ayda 12 ay harcayacağı parayı ve fahiş kirayı çıkarmak zorunda. Her belde de değişik fiyat marjlarında bir sürü yer var. Fethiye'nin her yerinde şok bim a101 var kardeşim. Orada da küçük su 10 lira mı cola 35 lira mı? Ölüdenizde halk plajına sandalye havlu koydun da para mı istediler?
Bayramda, turizmin en yoğun olduğu dönemde tatile gidersen, daha fazla para öder daha az hizmet alırsın. Bu dünyanın her yerinde böyledir.
Ben insanlara akıl veren, istikamet veren, kötüleme amaçlı konulardan hoşlanmıyorum. Fethiye'ye gitmeyin diye konu açmak da nedir? Ben Fethiye'ye normalde her yaz 2-3 kez giderim ve bugüne kadar her birinden harika anılarla döndüm. Senin yaşadıklarının hiç birini yaşamadım. Fethiye'ye bayram curcunasının ortasında gidip sonra Ferhiye'ye gitmeyin Bodrum çok güzel karşılaştırması saçmalık. Sana Bodrum'da senin Ferhiye'de yaşadığından 10 kat kötü tecrübeler yaşamış bir sürü insan gösteririm. Sen diyeceksin ki onlar Bodrum'u bilmiyorlar aslında Bodrum öyle değil. Peki Sen Fethiye'yi çok mu iyi biliyorsun da Fethiye'ye gitmeyin diye konu açıyorsun kardeşim?
Kötü bir tatil geçirmişsin. Geçmiş olsun. Ama Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birine, yaşadığın 3-4 günlük deneyimle, gidin ya da gitmeyin diye öğüt verecek pozisyonda değilsin kusura bakma.