Suriyeli çok ancak sadece belirli bölgelerde sorun haline dönüşmüş durumdadır. Bahsi geçen bölgeler ise Üniversite bölgesine uzaktır. O yüzden çok dert etmeyin

Çarşı, Ordu Caddesi, Binevler, Karataş, Yeditepe gibi; Üniversite, çevresi ve güzergahı hala temiz ve sakindir.
Sırf ucuz diye Düztepe, Hoşgör, Cumhuriyet gibi semtlerde ev aramayın, kendi içinde sorunsuz ancak malum göçmenler sebebiyle biraz karışık semtlerdir.
Ulaşımı kolay, neredeyse şehrin bir ucundan merkeze kadar tramvay hattı vardır, birçok bölgenin otobüs ve dolmuşları da Üniversite kapısının önünden geçer.
Çarşı ile Üni arası 15-20 dk. sürmez. Çarşı yakınında Forum AVM bulunuyor. Ayrıca Kale ve çevresi gerçek Antepliler ve esnaflarının olduğu bölgedir. Çarşı deyince akla 1 güzergah ve bir kaç dükkan gelmesin. Birçok çarşının yer aldığı bölgenin adı Çarşı'dır

Aynı şekilde Hayvanat Bahçesi, Gölet ve parklara da neredeyse Çarşı kadar yakındır.
Öğrenci bölgesi olduğu için birçok kafe, restoran vb. mekanlar Üni çevresinde toplanmıştır, yemek konusunda hiç sıkıntı çekmezsiniz

Çarşı'dan (Merkez) Binevler'e kadar uzunca bir park alanı vardır. Bu park güzergahının üzerinde Sanko AVM bulunmaktadır.