Epooch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne oldu hocam hayırdır hırsız muamelesimi göreceğiz? Sadece bir kuş aldım diye 'Özgün, her zaman daha iyidir.' diyorsunuz. Ben zaten profesyonel tasarımcı değilim, o kuşuda ben kendim yaptım diye bir şey demedim. Tasarımın renk, font, düzen gibi tüm ayarları bana ait. Sadece kuş aldım diye bana resmen hırsız muamelesi görmenizde ayıp yani. Ben sadece Photoshop biliyorum, Illustrator bilmiyorum o kuş Photoshop'tanda yapılabilir fakat profesyonel değilim ben konuyu açarken logo nasıl olmuş diye soruyorum siz bana sanki direk her şeyiyle alıp copy paste yapmışım gibi tavır yapıyorsunuz hocam. Ayıp yani siz tasarıma ilk başladığınızda full %100 özgünmü yaptınız? Hiçmi birinden özenmediniz, hiçmi internetten hazır kuştur, böcektir tarzında png kullanmadınız? Sonrasında profesyonele dönünce zaten özenmeyi bırak her şeyi kendiniz yapmışsınızdır. Benim herhangi bir çok iyiyim bu işte on numara yaparım tarzında bir iddiamda yok. Her hangi bir işe yeni başlamış kişiye güzelce 'Kardeşim şunu şöyle yapsaydın.' deyip hem moral hemde tasarımlarında kendinize göre güzelleştirmek varken sanki aklınızda 'Ya amaan şimdi buda tasarımcı olacak önüm kesilecek' dermişcesine eleştiriyorsunuz hani yaptığın görselin şurası çok kötü olmuş deseniz amenna tabi hocam der düzeltirim, lâkin sanki bir yerden hırsızlık yaptım tasarımaada %100 bana aittir çalıntı bir şey yoktur özenilme yoktur demişim gibi 'kardeşim al bak burdan almışssın işte ne %100 kendine aiti?' diyorsunuz. Herkes mefaatçi olmuş eminim adım kadarda eminim bu yazıyı yazarken 'şu adama şunu yazıyımda biraz özgün çalışsın dahada çok öğrensin' kafasıyla yazmadığınızı adım kadar biliyorum amacınız beni burda mal etmek. Umrumdada değil hocam ya, benim tekrar tekrar diyorum çok profesyonel çalışıyorum efsaneyim %100 özgün çalışırım her şeyi kendim yaparım diye bir iddiam yok konudada belirtmişim az uz bilgim ile bir şeyler yaptım iyi kötü eleştirirmisiniz ona göre düzenleme yapmak istiyorum demişim gelen eleştirilere göre düzenlemişim. Yani yaptığınız gerçekten büyük terbiyesizlik, bu yazınızı bana değil esas 'Arkadaşlar bu tasarım %100 bana ait' diyenlere yazacaksınız ki, insanların kimin ne olduğunu anlasın.

Çıkan sonuç berbat bile olsa, kendi çiziminiz olduğu sürece özgündür, ve özgün her zaman daha iyidir.
Bahsettiğiniz şekilde bir ithamda bulunmamış olmama rağmen neden öyleymiş gibi tepki gösterdiğinizi anlamadım.
Söylemediğim şeyleri öyleymiş gibi algılayıp terbiyesiz diyemezsiniz.