Geçmiş olsun, bende bu bayram yaşadığım sorunu anlatmak istiyorum. 24.07.2020 tarihinde kayın pederim rahatsızlanıyor ve vücut ağrıları yüzünden hastahaneye başvurarak önce covid-19 testi yapılıyor ve daha sonra dikloron ağrı kesici yapıyorlar. Eve geliyor o gece yine ağırlaşıyor ve bu sefer de özel bir kliniğe giderek muayene sonrası serum veriliyor. şikayetler devam ederek bu sefer de sol el parmak uçlarında uyuşma ve sol göz kapağında düşme oluyor. Vücut ağrıları şiddetlenmeye devam ediyor ve isal ve idrar yollarında yanmalar oluyor. 3 gün sonra testi pozitif çıkıyor onu hastahaneye falan hep ben götürdüm evde baldızım da vardı. O da temas halindeydi ve bende hastahaneye götürürken temas halindeydim. Ben, Eşim, baldızım da test yaptık 4 gün geçtikten sonra. Ben ve eşim negatif ama baldızım pozitif çıktı.

İlaçlarını kapıya kadar getirdiler. Kayın pederimin yaşı 49 şikayetleri şunlar; Vücut eklem ağrıları, Halsizlik, Koku ve tat almama, İsal (siyah), İdrar yollarında enfeksiyon sonrası şiddetli yanma, iştahsızlık bu şikayetler 10 gündür devam ediyor. Henüz ilaçları dün bitti, bu ilaçların etkisi de olabilir.

Baldızım henüz 19 yaşında, şikayetleri; boğaz ağrısı ve çok az öksürük, ilaç tedavisine 2 gündür başlamış o hafif atlatıyor. Yani normal bir insan gibi ağrıları falan yok farklı şikayetleri yok kendilerini izole ediyorlar. Ben teyzemin kızı ile evlendim evde teyzem onlara bakıyor. Her biri bir odada kendilerini izole etmiş durumda.

Benim ablam da atlattı. Onda halsizlik, ateş, şiddetli öksürük ve öksürükle birlikte gelen boğaz tahrişi mi desek yada farklı bir şey mi bilmiyorum ama kan geliyordu. İsal vardı ama çok şükür o 11 günde atlattı.

Durumunuz ağırlaşır ise 112 ambulansı arayarak şikayetlerinizi söyleyin. Geliyorlar ama herhangi bir işlem yapmıyorlar, kayın pederim 2 gün önce çok ağırlaştı. Ambulans çağırdık sağlık personeli geldi aldı hastahaneye götürdüler. Adamlar hastahanenin içerisine bile almadan ambulans içerisinde tuttular, doktor geldi soru sordu ve ilaç yazdı. tekrar götürmediler dahi, ben aracımla geri götürdüm. Ağır semptomlar gösterilmedikçe hastahaneye yatırmıyorlar. Nefes almakta güçlük, yüksek ateş olmadıkça hastahaneye yatırmıyorlar.

Ha bir de şunu da söylemek istiyorum. Sağlık konusunda hastahaneler yapılabilir ama sistem maalesef çok mükemmel işlemiyor. Anlatılanlar ile yaşananlar ve gerçekler maalesef aynı değil. Bir test 3 günde çıkıyor, her gün sözde doktor arayıp hasta hakkında bilgi alıyor diyorlar. Hiç bir doktor kayın pederimi aramadı. Baldızım için ilaç talep etmek için 184 arıyoruz telefona bakmıyorlar, ilçe sağlık merkezini arıyoruz telefona bakmıyorlar. Hastahaneye gidip durumu anlatıp ilaç talebinde bulunuyoruz doktor diyor ki ilacı hasta olmadan, hastayı görmeden yazamam diyor. Hasta covid-19 hastası sistemde test sonucu var. Buraya gelse risk değil mi siz ve temas edeceği insanlar olmayacak mı diyorum, Hayır hastayı görmeden ilaç vermem diyor. Her neyse ne kadar yazsam da, sitem etsem de sesimi duyuramayacağım ve bir şey değişmeyecek sadece burada okuyanlara eziyet olacak Size geçmiş olsun diliyor ALLAH'dan şifa diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.