bi süredir iş güç durumları sıkıntılı benim ama daha öncesi için söyliyim,ytden ayda 5k para aldıgımda bu parayla napıcam arkadaş,resmen battım bu ay diyordum.ailemle yaşıyorum,biçok giderim yok.ama insan gibi yaşamak diye bişey var,bide sadece yemek,barınma gibi şeyleri halledelimde kendimize bişey harcamasakda olur diye bişey var.işte ben 2.sine karşıyım...gönül isterki hepimiz insan gibi yaşayabilelim.mesela konsere,tiyatroya,tatile gidebilmeli insan arasıra.asgari ücretle rahat geçinilir,ülkede maddi sıkıntı yok,herkesin elinde iphone var gibi cümleler kuracak olan arkadaşlara tek sözüm,bizzat devletin açıkladıgı açlık sınırına,yoksulluk sınırına bakın.
TÜRK-İŞ, Mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2 bin 438, yoksulluk sınırını ise 7 bin 942 lira olarak hesapladı.
yani bekarlar hadi iyi kötü idare etsin asgari ücretle.ama evli birisi için asgari ücretle aile geçindirmek,insan gibi yaşamak degil ne yazıkki.
fakat diger bi taraftan ülkemizin bana göre çok büyük bi sorunu var bu konuyla ilgili.bi arkadaşım seni biriyle tanıştırıcam diye arkadaş ortamına soktu beni.orda bi kızla tanıştırdı beni,kız bu iş olmaz demiş neyse,bende pek sıcak bakmadım zaten ortamı görünce.neyse,kızın beni istememe sebebi;erkek dediginin ayagında en az 1000tllik ayakkabı olacak,500tllik tshirt olucak vb sıralamış.kız bildigin fiyat çıkartmıştı böyle

sebebide,ortamındaki hepsinin böyle olması.çok şükür dediklerinin dahada fazlasını rahat alabilecek para kazanıyordum ama gereksiz şeylere para harcamak huyum degil.bizim arkadaşta tabi bu kızın bahsettigi gibi.bu adam a101de asgari ücretle çalşıyor,bekar,ailesiyle yaşıyor.6 ay taksiyle ayakkabı alıyor.resmen yeri geliyor yemesinden içmesinden artırıp o parayı yeni bi saat alırım diye ayırıyor.gerekli olan harcamalardan kısıp,gereksiz şeylere harcayan insanlar var,bunlarıda es geçemeyiz tabi.