Ara ve ihtiyaç duyulan eleman yerine müdürün müdürü işe alınırsa daha çok finans kaybeder bu sektör. 😊 Pandemiden dolayı bi çalkantıda. Fakat uçuşlar beklentinin üstünde yolcu ile gerçekleşiyor. AnadoluJet ve Pegasus en çok rağbet gören ve belkide kâr açıklayacak tek şirketler. THY den beklenti olmasın, ciddi çöküşte. Tüm personelden %30 ila %45 arasında maaş kesintisine gidildi 2021 yılına kadar. Kesintiyi kabul etmeyene ise ücretsiz izin veriliyor

. Şu dönem için sektöre girmese bile belli bir pandemi dönemi sonrasında sektöre adım atsın derim. Adım attığı şirket THY ya da TGS olmaz ise onun yararına.
Yanilmiyorsam 2017 yada 2018 mezunu yuksek lisans yapti ve sonuc ortada 🤔 ben sivil havacilikta is sahasinin cok genis oldugunu dusunmuyorum havacilik elek elektronik govde motor bakim vs bunlar daha iyi benim gozumde.
Pandemi surecinde xxx firmasindaki yardimci pilot arkadasim once yari maasli izni ayrildi zorunlu son bir kac aydir da issizlik maasina tabii ucuslar kapali oldugu icin firma beklemeye aldi. Cogunlukla tur ve yurtdisi ucuslari yapan bir firma. Pandeminin en fazla etkilendigi sektorlerin basinda geliyor havacilik ve korkarim ki devam de edecek.