şunu iyi bilmek gerek. her güncelleme sitelerde algoritma yapılarına etki edebilir. pinterest son 1-2 ayda çok ciddi güncellemeler getirdi. bunların en önemlisi subdomainleri neredeyse tamamen devre dışı bırakmış olması. üzerinde çalıştıkları diğer unsur da görsel hakkını görselin ilk yahut en popüler yükleyicisine vermesi(buranın ayrımı tam olarak nasıl bilmiyorum). kısacası ciddi çalışmalar yapıldı. tüm bu çalışmalar yapılırken de elbette başka yerlerde sorunlar yaşanması doğal. örneğin knight online oyununu bilenler vardır. her patchte bi açık ortaya çıkabilir ve millet bunları kullanıp illegal yollardan kazanç sağlayabilir. örnekleri bol. bu illegalliği ortaya çıkaran durum da yeni patchlerin tüm oyun yapısına beklenmedik etkileri. bu da o tarz bi durum muhtemelen. yeni güncellemeler yüzünden algoritma yapılarında çalışanların da beklediğini sanmadığım anormallikler ortaya çıktı. benzer index sorunları youtubeda da bol bol yaşanırdı. bi güncelleme gelirdi ve bi anda videon önerilenden düşerdi, indexten düşerdi vs vs. mühendisler de bu sorunları bulup çözmek için bu işten para kazanan insanlar. haliyle çalıştıklarına eminim bu konuları düzeltmek için. belki 2 ay daha sıkıntı çekilir ama sonrasında tekrar düzene oturur zamanla. hard spamcı, pintopinci, çöp içerik basanlar için konuşmuyorum tabi. sitesine, içeriğine emek veren ve pinlemesini dikkatli yapanlar için söylüyorum. diğerlerinde durum ne olur bilmem ama nizami iş yapanların sıkıntıları giderilir diye düşünüyor en azından öyle umuyorum. zira tüm bu sürece sebep olan şey zaten adamların hard spamcıları, pintopin ve çöp içerikçileri bitirme isteğiydi. süreç sonunda onlar tamamen temizlenmezse saçma bi girişime kalkışmış olurlar.