Gelen hesaba tekrar yollasın hocam
Banka müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatabilir.
Beklemesi

gönderen ulaşacak çünkü
Atmden gönderim sağlanmış hocam.
Banka ile iletişime geçsin.
Haram paradan hayır gelmez
Seni arayip yalnislikla gonderdim diyecek , hatta bi kismida sende kalsin verdigim rahatsizliktan dolayi diyip baska bi hesaba isteyecek parayi

Dolandirdigi kiside seni mahkemeye verecek .
Bence parayı çekmeyip bankayla konuşsun parayi çekse kimse niye çektin demez ama parayi gönderenin kim olduğunu bilmiyorsunuz terör örgütü kara para falansa gelen başı yanar bence
bu aralar ne kadar çok yanlısıkla para gelir oldu hesaplara
2014'te başıma gelmişti, o zamanın parasıyla 5bin tl kadar hesabıma gelmiş. Gönderen kişi farkına varar ve bankaya bildirirse para hesabında bloke oluyor. Yani o parayı kullanamıyorsun ama banka o parayı alıp gönderene geri de göndermiyor. Bu durumda bankaya gidip veznede işini halletmen gerek, yani gönderene paranın iadesi edilmesi.
geçende bir arkadaşa 1000tl gelmişti nerden geliyor soyleyinde bizde yapalım
Sebepsiz zenginleşmeden dolayı geri alırlar zaten. Çekmesin boş yere. Bekleyin.
2 seçenek var ya bankayı arayıp durumu anlatmak yada eğer durumu kötüyse paraya bir süre el sürmeyip bir ay sonra çekmek.
Haramcılar toplanmış
Durum böyle olabilir, size ulaşan kişiye parayı göndermeyin, banka ile iletisime geçin...
Hesabına ne maksatla geldiğini bilmiyorsun bence bununla ilgili bir yerde tutunak mı tutulur e devletten mi yazarsın polisten mi bilmiyorum hafife almamak lazım. Bazen basit görülen şeyler sonra başımıza sorun oaçabiliyor.
Benim aklıma şunlar geldi.
1) Yanlışlıkla gönderildi.
2) Arkadaşınızın borçları vardı ve çevresinden biri bayramda sevaba girmek için isim belirtmeden yardımda bulundu. Çünkü bazı kişiler böyle yardımları kabul etmez.
3) Arkadaşınızı daha önce haberi olmadan dolandıran (maddi zarara sokan) ya da hakkını yiyen bir kişi buna pişman oldu ve hesabına ödeme geçti. Yüzüne karşı da bunu söyleyemedi ve böyle bir şey yaptı.
Bu gibi ihtimallerden dolayı kimseye parayı göndermeden önce banka ile görüşülmesi gerekir
Kimse arkadaşına ulaşamaz çünkü banka iletişim bilgilerini vermez. En fazla arar, parayı geri gönderir misiniz der, yok derseniz konu orada kapanır. Parayı istediği gibi çekip harcayabilir, geri göndermek zorunda değil.
Haram sevap kısmı beni ilgilendirmez, Ancak, karşı taraf ısrarcı olursa "yedirmem ulan" derse, sebepsiz zenginleşmeden dolayı hakkında işlem başlatır, arkadaşın günün sonunda zararlı çıkar.
karşı taraf sebebsiz zenginleşme davası açarsa yasal faiziyle geri alırlar. dokunmamalı. yine hukuki bilgisi olmayanlar bir şey olmaz demiş inanmayın, mağdur olursunuz.
Parayi bir ürün veya hizmet satacakmis gibi sizin hesabiniza yatirttilar.
simdi size yanlislik oldu au ibana yolla diyecekler.
böylece dolandirdiklari kisi parayi size ödedigi icinyillarca mahkemelerde sürünecek olan siz olacaksiniz.
parayi bankaya bildirin. Sakin cekmeyin.
cekmedigi halde mahkemesi 6-7 yil süren arkadasim var.
kimseye de göndermeyin.
meshur dolandiricilik taktigi olan middle man
hay Allah, yanlislikla size gondermisim demekki profilimde bankam var geri atarsaniz mutlu olurum
parayı çekerse hiçbir şey olmaz ama yine de harcamaması en hayırlısı. 2000 tl az para değil belki de birinin ihtiyacı vardı o paraya.. Parayı çekince banka arayıp parayı istiyor ama süreci sündürmek mümkün. yine de uğraşmaya değmez.
Siz arkadaşım paranın üzerine yatmak istiyor diye sorsanıza peşinen
Yatıran adamın ne ihtiyacı vardır bilinmez. Belkide bu yüzden çok zor durumda kalacaktır. Bankayla iletişime geçin. Onlar güvenlik kamerası vesaire icabına bakar. Arkadaşınızdan iğrendim.
Geçen hafta arkadaşın hesabına bir firma 25k gönderdi. 5 gün sonra aradılar
hiç bizim hesabımıza yanlış yatırılmıyor, hep kesinti hep kesinti
en kötü ihtimali söyleyeyim, arkadaşınız parayı hesabında para varmış da o nedenle harcadığını düşünerek yemiş bitirmiş olsaydı. parayı yedikten sonra fark etmiş olsaydı. iyi niyetli oluşundan ötürü, herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmayacaktı. Ancak paranın bir yerden geldiğini ve bu yeri tanımadığını artık bildiğine göre bu paraya dokunmaması gerekir. Dokunursa da kendisine açılacak dava sonucunda yanlış olmasın sebepsiz zenginleşme hükümlerince sanırım, tamamını geri ödemek durumunda kalacaktır. bankayla iletişime geçmesini tavsiye ederim.
Hocam ilk kez duydum, adamlar nasıl *********** olmuş valla şaşırdım.
Varsayın ki bayramda memleketteki annesi babası a para yatırmak isteyen biri yanlışlıkla arkadaşınızın hesabına göndermiş. Şuan o parayı bekleyen birisi olabilir, gönderen kişi için başka 2000tl olmayabilir. Bence vicdanınız varsa banka ile iletişime geçip durumu izah edin mutlaka yardımcı olunacaktır.
Herşeyi geç o para fazlasıyla çıkar arkadaşından
Hocam yanlış gönderilen parayı banka dondurabilir yanlış yatıran müşteri hizmetlerini aradığında gerekli bilgileri verdiğinde beklemeye alır parayı hesabında
Dostum kimsenin kul hakkına girmeyin hayır gelmez o paradan . Gönderen şahıs her türlü bulunur. Bankayla iletişime geçip durumu anlatın. Kişi kartsız işlemde yapmış olabilir, o yüzden bankayı aramanı tavsiye ederim
Ne insanlar var ya şöyle arkadaşlardan uzak durun
Arkadaşıma dediklerinizi aynen ilettim ve haram para olduğunu söyledim ama arkadaşım beni takmayıp parayı çekti ve harcamaya başladı bile sizlerede teşekkür ederim ama malesef durduramadım beni bile dinlemiyor