Borcunu sorumluluğunu bilmeyen adamdan memlekete hayır gelmez.
Devletten borç alıyorsanız borcunuzu ödeyeceksiniz, borcu inkar etmeyecek, borcu sildirip kendi borcunuzu başkalarıın vergileri ile ödettirmeye kalkmayacaksınız.
Bu ülkede ihtiyaç kredisi alanlar da vergi veriyor onların borcunu da mı devlet ödesin?
Ev kredisi çekenler de vergi veriyor onların kredisini de mi devlet ödesin.
Birileri ev araba sahibi olsun diye ev araba sahibi olmayanların vergisinden onların borçlarını mı ödeyelim?
Birileri üniversite mezunu olsun diye, üniversiteye gidemeyip 18 yaşında asgari ücretle çalışıp vergi veren adama sizin üniversite hayatınızın bedelini mi ödetelim.
Esnaf da kredi çekip iş yapıyor vergi veriyor o da ödemesin kredisini onu da mı hazineden ödeyelim?
Ajitasyona gerek yok, senin babanın vergilerinden verilmiyor o krediler, hepimiz o vergilerde eşit hak sahibiyiz.
Dershaneye gidecek parası olmadığı için üniversite sınavına değil asgari ücretle kölelik yapan adamların vergileri de var o kredilerde.
Ben de aldım krediyi kullandım, okulu bitirdim, 2001 krizine denk geldim, iş bulamadım.
3 sene sonra iş buldum yapılandırdım faizi ile birlikte ödedim.
Ergen muhabbetine gerek yok yetişkin insanlarsınız, bunun borç olduğunu bile bile aldınız, kullandınız harcadınız.
Bize mi üniversite okudunuz? Sizin üniversite hayatınızdan tahsilinizden sizden başka kime fayda var?
Krediyi kendinize kullandınız, ve kullancığınız borcu çalışıp geri ödeme vaktiniz geldi.
Şimdi borcunuza yetişkin insanlar gibi sahip çıkın, iş bulduğunuz ilk fırsatta borcunuzu ödeyin .
Mesajımda yazdım.
Senin aldığın kredinin vergilerin harcandığın başka yerler ile alakası yok, başka yerlere para kaçıyorsa oranın hesabını soracaksın.
Suriyelilere verilen paranın peşine düşeceksin verdirtmemek için mücadele edeceksin ona göre oy vereceksin.
Müteahhitlere verilen hazine garantili ihalelerin peşine düşeceksin.
Siyaset yapacaksın siyaset yaptıracaksın verginin harcandığı gereksiz yerlerin hesabını soracaksın.
Siyaset baş örtüsü, ayasofya, istanbul sözleşmesi falan değildir. Siyaset kaynakların yani vergilerin hangi öncelikle harcanacağı meselesidir.
Ama vergiler başkalarına peşkeş çekiliyor biraz da bana peşkeş çekilecek demeyeceksiniz.
Sınavda %1 e girenler heryerden burs alıyorlar. Bir sürü okul ve özel kuruluş başarılı öğrencilere burs veriyor.
Kayda değer bir başarıya sahip olmadan üniversite okumak isteyen ve burs değil KREDİ alanlar da bu kredileri geri ödeyecekler. ya da kredi almayacaklar.