Serfiraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hocam normalde askerlik şubesine gittim ve baştan savma bilgiler vererek yolladılar. Daha sonra kaldığım şehirdeki askerlik şubesini aradım burası da bizi aramak yerine kendi memleketinizdeki şubeyi aramanız gerekiyor diyerek ilgilenemediler. Böylece en son çare olarak buraya yazdım belki tanıdığı olan veya orda çalışan birileri olur da net bir cevap alırım.

Ayrıca her hangi bir Lisans bölümünden mezun olmadım. Sadece ön lisans bölümünden mezun oldum ve mezun olduğum bölümden önce de bir ön lisans bölümüne kaydım vardı halen de var. Sormak istediğim şey açık öğretimdeki bölümü aktif ettiğimde tecil edemez miyim? Sonuçta şuan ertelemek istediğimde sistemde açıköğretimdeki bölüm Pasif olarak duruyor onu Aktif'e çevirsem tecil edilebilir diye düşünüyorum..Yks sınavı olmasaydı hemen gider önümden çıkarırdım da yks biraz engel oluyor.
Hocam o halde bakanlığın bilgi işlem hattına danışın bayramdan sonra. Eğer onlar lisans programına kayıt olursanız teciliniz tekrarlanır derlerse ve bu yıl siz üniversite geçiş sınavına (YKS) girdiyseniz açıköğretimden lisans programına kayıt yaptırın. Çünkü dediğim gibi eğer bir önlisans programından diploma aldıysanız başka bir önlisans programı tecilinizi uzatmaz. Eşdeğer ya da daha düşük programlar bunu sağlamıyor. Sürekli daha üst programlar ile devam ettiğinizde teciliniz 30 yaşına kadar (bildiğim kadarıyla) uzayabiliyor eğitim mazereti sonucu. Siz bayramdan sonra bakanlığın danışma hatlarıyla iletişim kurun. CİMER'e de yazabilirsiniz ama cevap genelde 10-15 günden önce gelmiyor.