Ben 3. sınıfa geçtim. İlk tercih yaparken daha o kadar popüler bir bölüm değildi, genelde 2 yıllık okuyorum sanıyorlardı.
@ybsblog; Instagram sayfasını takip et, sitesini de falan incele baya bilgi alacaksın.
1-) kodlama tarafını yapabilirsen eğer genel olarak çoğu bölümün dersinden daha kolay dersleri. Tabi bu okuldan okula değişiyor.
2-) İş imkanı gayet fazla, çünkü hem yönetim kısmında iş bulabilirsin hem de bilişim kısmında. Ama sadece okul okumak ile bir iş bulamazsın. Üniversite okuduğun süre boyunca kendini geliştirmen gerekiyor, sürekli sosyal sorumluluk etkinliklerine konferanslara vs. katıl. Ayrıca bilişim tarafına yönelmek istiyorsan okulda verecekleri ders ile bir şey olmaz. Ben 2 yıl Java öğrendim, sadece teoride. Şu anda bana Java'da şu nasıl yapılır diye sorsan büyük ihtimalle bilemem.
İş imkanı olarak şunu söylemek isterim bir de; eğer bilişim sektöründe iş bulacaksan kendine bir dal seç. Çünkü çok farklı alanlar var (front-end, back-end, grafik tasarım, linux vs.). Üniversite okurken bu seçtiğin alanda gerçekten iyi olduktan sonra Istanbul'da her türlü iş bulabilirsin. Şu anda Türkiye'de bilişim sektöründe çalışabileceğin yerler kısıtlıdır, sırasıyla İstanbul-İzmir-Ankara. Başka yerlerde iş bulman cok zor. Ayrıca bu bölümden mezun olduktan sonra %99 özel sektörde çalışırsın. Eğer torpilin varsa ve devlet kadrosuna girersen çok iyi maaş alırsın. Özel sektörde iyi paralar kazanman için de bir işte uzman olman lazım gerçekten.