siberkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O tarihte konuya tekrar girip cevap yazmak için sordum yoksa inanmıyorum yani hocam ama insallah çıkar insallah ben haksiz çikarım da bir yerli arabamız olur ama cidden inanc kalmadı içimde o kadar kandırıldık ki yok yerli uçak 2019da göklerde yok yerli araba 2017de yollarda....
Siyasi algılanmasın lütfen, hepimiz bireyiz ve bu memleketin vatandaşıyız çok şükür.
Yerli uçak 2019, yerli araba 2017 hatta geçen hafta gördüm uçan araba 2020 İçten içe kızabiliriz, oy meselesi diye biliriz.
Fakat -yerli- veya Türk topraklarında üretilecek herhangi bir şeyin adı bile konuyorsa çok değerlidir. O vizyondur.
Bu vizyonları bir başkası yapamadı. Eminim bu kadar vizyonu olanda şuan muhalefet veya iktidar içinde yoktur.
Vizyontele filminde ki Emin'i hatırlasanıza "yemin ederim benim aklıma gelmişti"

Sence benim söylediğim bakış açısı absürt mü? Vizyonlarına böyle değerli maddeleri ekleyip, sonunda da başarabilirse ne kadar güzel olur değil mi?
Medyayı çokta şey yapmamak lazım, şuan sistem çok güzel ilerlediğini düşünüyorum. Yerlilik konusunda da inanılmaz yol katettiğimizi.

Yerli demişken aklıma gelenler;
Milgem, savaş gemisi
Tübitak Marmara, araştırma gemisi
Atak, savaş helikopteri
Anka ve türevleri, iha ve sihalar
Hürkuş, eğitim uçağı
Meltem, karakol uçağı
Altay, tank
Umtas, Tanksavar
Kirpi ve türevleri, askeri araç
Bora-12, keskin nişancı tüfeği
MPT, tüfek
SOM, seyir füzesi
Kasırga ve türevleri, roketatarlar
3usat, uydumuz
TVS,yerli tren vagon vs.

Bunlar aklıma gelenler, başka da varsa ekleyebilirsiniz.