orhansinane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanıltımış olmayayım ama eğitimi falan olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç arkadaşımdan kötü duyumlar almıştım.

Hocam siz olayı çok farklı almışsınız o puan değişiminin
1. Sebebi o yıl sınav sistemi değişti.
2. Sebebi inşaat mühendisliği bitti. Tamamen bitti mezun olacakların aileleri inşaat işinde değilse işsizler en azından 5-10 yıl bir süre
Çünkü: İnşaat sektörü bitti şuan mimarlık bölümlerine bakın çok düşüşlerde kimse takmıyor artık mimarlık falan işsiz kalıyorlar çünkü.

Yazılacak tercihlere çok fazla uçmadan yap atıyorum 2 yıllık bölümler için 200 bin fark olandan başla arkadaşın dediği gibi 5-10 tercih yazabilirsin. Ama önerim geçen seneden kötü tercihleride yaz yani atıyorum sıralaman 100 bin sen 180 binden de yer yaz bu sene geri çekebilir bir çok bölüm. Geçen sen çok oldu 200 binlik bölümler 150 bin sıralamalarına geldi.
Burda anlatmak istediğiniz mevzuyu kaç mesaj önce anlattım zaten. Farklı bir şey demiyorum üstüne geri de atabilir diye belirttim.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kolay gelsin . Konu sahibi arkadaştan özür diliyorum konusunu arkadaş sağolsun Kirlettik . Basit bir kontenjanını arttıran, puanları düzenli düşen üniversite görürseniz tercihinizin başına ekleyin önerisini neresinden anladı neresine götürdü . Allah gerçekten konularda yazı yazmamızı 5 kere düşünmemiz gerektiğini tekrar yüzümğze vurdu. İnşaat bitmişle lafa girdi bu gerilemeler , dalgalanmalar her yerde olabilir diyorum . Devlet diyor . Bak bunlar her yerde olur , diyorum. Barajı geçen çok diyor . Şu gerçekten zor bir şey mi anlaması . (*)2 yıllık 4 yıllık . Şunlara bakmadan, her zaman puanınızdan yüksek yerleri tercihinize yazın. Çok yüksekse bu rakamlar , siz 500sünğzdür bölümler 300dür. O zaman kontenjanını yüksek ölçüde arttıran üniversitwler varsa önünüzde onları yazın. 10dan 40a , 20den 70e çıkan bölümler var . ama illaha sağdan soldan birileri çıkar işte . “(*)” şurdan sonrasını okuyabilirsiniz tekrardan yazdığım tüm mesajlar bunu anlatmakta İnşaat bitikle girip, devlete bağlayıp, devletten sınava giren kişi sayısı
Size inşaat mühendisliği farkını açıkladım. Arkadaşın konusuyla alakası yok anlattığım mevzunun ama siz başkalarını aşağılamaya yönelik egoist bir üslup kullanıyorsunuz. Neyse uzatmak istemiyorum konu sahibi arkadaştan özür diliyorum. Boşuna gereksiz uzattık.