Olabilir hocam, bende bdevletle ilgisi olmadığı halde çok çok büyük firmaları biliyorum, dediğiniz her şeyde dogru zaten gene de. Ama yukardaki mesajımda inşaat mühendisliği örneği vermeyip , 90binden 195bin e gerileyen (kontenjan azalttığı halde) Biyomedikal mühendisliği örneğini de verebilirdim . O durumda yazdığım herhangi bir şey yanlış olur muydu size? Her zaman dalgalanmalar olur . Her seneye bakarsanız örneklerini bulabilirsiniz bunun sistemle alakası yok, bölümle alakası yok ( aslında var, biyomedikalde 5 üniversite geri düşer, 5tanede öne çıkar belki. Ama dediğin gibi inşaat olayınd 20üniversite varsa 20side geri düşer mesela). Demek istediğim olay anlattığım olayın inşaatla alakası yok örnepi dışında. Hali hazırda kontenjan artışı, sıralamalar tarzı analizlerle tercihinize yüksek yerleride ekleyin dedim konu sahibine. Ama klasik türk bireyi olmak gerek bu olsa , birisi uzaktan çıkar . Hiçbir şey anlamamıssın doğrusunu ben söylim der sizin gibi ortaya çıkar

İlk yazdığım inşaat örneğini makine mühendislipi, yazılım mühendisliği , biyomedikal, elektrik, elektrik-elektronik mühendisliklerinden de örneklerle açıklarım gerekirse. 90dan 190a düşen biyomedikal var diye bitmiş ni oluyor? Veya yazılım beya elektrik. Arz-Talep önünzde tercih olmaz girersiniz. Basit bir şey
Hocam siz olayları çok farklı algılıyorsunuz. Arkadaşın dediği 2 yıllık bölüm tercih edeceğim. Bu sene barajı geçen kişi sayısı çok ve ayt, mühendislik barajına takılan çoğu insan iki yıllık bölüm tercihinde bulunacak. Boş düşünmeden öneride bulunmuyorum.
"Hiçbir şey anlamamıssın doğrusunu ben söylim der sizin gibi ortaya çıkar" bu lafı kendiniz üstünüze alınsanız daha doğru olur.